Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Elhagyta az országot a gyöngyöspatai romákat utaztató üzletember

Elhagyta Magyarországot Richard Field amerikai üzletember, aki a "gyöngyöspatai utaztatás" során szerzett hírnevet; a férfi állítása szerint nem érezte biztonságban magát - írta szerdai számában a Magyar Nemzet.
A lap szerint a férfi a Budapest Timesnak azt mondta, szélsőjobboldali csoportok fenyegették.

A Magyar Nemzet azt írta: az üzletemberre kényelmetlenségek vártak volna, mivel két kormánypárti képviselő egy parlamenti eseti bizottság felállítását javasolta, amely megpróbálja feltárni, hogy a gyöngyöspatai cigányok húsvéti utaztatását ki és miért szervezte, kinek az érdeke volt, hogy a nemzetközi sajtó ezt menekítő akcióként tálalja, valamint ki támogatta anyagilag a félelemkeltésre alkalmas csoportokat.

A bizottság munkája külön kitér majd arra, hogy pontosan mi volt Richard Field szerepe az eseményekben, illetve miért állította, hogy evakuálni kell a helyi lakosságot.

A lap emlékeztetett: Field korábban nyílt levélben közölte, nem áll szándékában megjelenni a parlament eseti bizottsága előtt.

Olvasóink írták

 • 14. bánki 2011. május 19. 05:41
  „Richard Field _ működik az NBH és a Katonai Elhárítás

  Remélem a Népszabit nem moderáljátok ki - LMP - DM !

  ,,Bizarrnak ígérkezik a kép, amikor televíziók kamerái előtt bilincsbe verve elővezetik Richard Fieldet, s leültetik a Magyarország-ellenes tevékenységet vizsgáló parlamenti bizottság elé. Nagy szerep lesz ez a Fidesz-képviselők valamelyike számára. Maga Balog Zoltán államtitkár már ki is mondta: Field nem vonhatja ki magát a parlamenti vizsgálat alól. A vétke az, hogy közreműködött a gyöngyöspatai romák húsvéti csillebérci útjának megszervezésében. Ezt persze nem ilyen visszafogottan fogalmazzák. (Öregnek kell lenni ahhoz, hogy valaki tudja, Field névvel már ült amerikai állampolgár magyar börtönben. Öt évet. Ő lehetett volna a vád sztártanúja a kelet-európai nagy összeesküvési perekben. Általam nem ismert okból azonban kimaradt a perekből, nem tanúskodott sem Rajk, sem a csehszlovák Slansky, vagy a lengyel Gomulka ellen.)

  A Field tehát bevált név, de mai viselője már nem baloldali naivista, hanem ,,karvalytőkés", ,,ingatlan cápa" és ,,politikai beavatkozó" a magyar pusztán. Richard Field a kormányközeli sajtóban valóságos antihőssé nőtte ki magát a ,,gyöngyöspatai menekítés" óta. Pánikot kelt, uszítja a cigányokat, rossz hírét kelti országunknak. Field és társai Magyarországra uszították a nemzetközi sajtót, ráadásul az ENSZ Emberi Jogi Tanácsát és az Amnesty Internationalt. Egy másik cikk szerint Field Magyarországra erőltetné az amerikai feketék esetében több évtizede alkalmazott ,,pozitív diszkrimináció" eljárását. Külön kvótával vinné be a romákat a felsőoktatásba, netalán a képzettséget követelő és hatalomközeli állásokba. (Cigány minisztert is akarna? Na, ne már!)"´

  http://nol.hu/velemeny/20110518-field__az_orok_osszeeskuvo”
 • 13. 980815 2011. május 18. 23:01
  „maros50 !
  A patai cigányokkal együtt, elvihetett volna téged is ez a derék üzletember. Mikor veszed már észre, hogy azért terrorizálják a cigányságot, mert ők is ezt teszik a magyarokkal. Találkozhatnánk személyesen, és elvinnélek olyan helyekre a városban, hogy a saját bőrödön érezzed a segélyből és bűnözésből élő cigányok testvéri szeretetét. Egy-két ilyen utca elejéig elkísérlek, utána ezeken az utcákon sétálsz egy kicsit, ha ezek után is szeretni fogod még ezeket a cigókat, megemelem előtted a kalapomat.”
 • 12. dodó 2011. május 18. 18:19
  „Lehet, hogy Izraelben retteg tovább a bőröndös?”
 • 11. papagaly 2011. május 18. 16:28
  „Oszthatott volna nekik ő is földet meg szerszámot. Mivel az előzőt visszaadták, megtaníthatta volna nekik, hogy kell eredményesen dolgozni. Pontosan egy csillebérci üdülésre volt szükségük. Dejól tudják odakinn, mi kell itthon?”
 • 10. t680822g 2011. május 18. 14:29
  „Egy pofátlan alak volt, külföldi létére beleavatkozott az ország belügyeibe. Gyöngyöspatai romák, meg ürügyként használták, hogy a nyomortól, nem pedig az üldöztetéstől menekülve menedékjogot kérjenek Kanadában, meg az USA-ban. A romák több kárt okoznak/okoztak a magyaroknak, mint a magyarok nekik, azt hiszem sokan tudnának mit mesélni a romák rémtetteikről...”
 • 9. maros50 2011. május 18. 12:35
  „4.Vihetett volna betyársereget,meg piros svájci sapkást meg pár barna ingest is.A többivel egyetértek.De a helyzet megoldodott hála az Istennek meg kormányunknak,hogy az egyenruhás bünözést felszámolta.A romagyilkosok is megfogják kapni a méltó büntetésüket,hogy életük végéig a napot nem fogják látni.”
 • 8. papagaly 2011. május 18. 11:17
  „Hála Istennek! Vissza se jöjjön, hacsak nem néhány pártfogoltjáért.”
 • 7. magyarock1 2011. május 18. 11:01
  „Reméljük nem tér vissza, sok kárt okozott az országnak.”
 • 6. gipszk 2011. május 18. 10:40
  „Gondolom, nem vitt magaval egyet se...”
 • 5. gumikacsa111 2011. május 18. 08:49
  „Arról nem is beszélve, hogy 10-15 évvel ezelőtt úgy szidta ezt a fajta kissebbséget, hogy még dodó- nak is becsületére válna!!!!!!!!!!!!”
 • 4. igazságkereső 2011. május 18. 08:37
  „Egyáltalán Richard Field miért is avatkozott bele egy olyan ügybe, amely kizárólag rendőri, rendészeti hatáskörbe tartozik. Egyébként azt is megtehette volna, ha már Gyöngyöspatán járt, hogy az általa patronált turistákat hazavitte volna magához az Államokba,hogy valódi élményt nyújtson nekik.Az általa szervezett látványtervezésre egyébként országunkban nincs szükség,vannak itthon is nagyon sokan akik ebből élnek! Ennyit Richard Fieldről és mindazokról, akik képtelenek kezelni évtizedek óta tartó etnikai kisebbségi problémákat,mely problémák mára ennyire kicsúcsosodtak! Nem kell, nincs szükség olyan külföldi személy, vagy személyek beavatkozására, melyek a problémát adott esetben csak tovább mélyíthetik politikai megfontolásból! Aki segíteni nem tud, legalább ne fokozza dilettáns módon a helyzetet és ezt igazán felismerhette volna Richard Field úr is,mivel kettős állampolgár és ezért feltételezem,hogy pontosan tisztában van a magyarországi kisebbségi helyzet valódi okával!”
 • 3. bánki 2011. május 18. 08:35
  „A Gyöngyösi Hírháttér egyik újságírójának beszéltek a gyöngyöspatai cigányok az elmúlt hetek eseményeiről. Az egyik negyedik osztályos cigánylány mesélt a Csillebércre történő evakuálásukról is. A kezdeti információkkal ellentétben ez nem egy előre megszervezett utazás volt, ők is csak akkor tudták meg, hogy el kell menniük, amikor a buszok megérkeztek.
  A kislány egy, a hírportál birtokában lévő hangfelvétel tanúsága szerint arról is beszélt, hogy március 21-én a Véderő tagjai ismét Gyöngyöspatán lesznek, hogy kiépítsék bázisukat a Kecskekőn. ,,Május 21-én el kell menni Patáról, legalább ötszázan jönnek ide le, megint jönnek... de mi ezt már nem bírjuk ki....asszonyok, gyerekeknek el kell menni, ezt mondták nekünk" - mondta a cigány kislány.
  Vajon kik és miért mondták azt, hogy el kell hagyniuk a települést?”
 • 2. bánki 2011. május 18. 08:26
  „Összeesküvés elmélet :
  -Elhagyta Magyarországot a zsidó evakuáló, Richard Field múlt csütörtökön, mert azt nem érezte biztonságosnak családja és saját személye szempontjából
  -Dominique Strauss-Kahn was born on 25 April 1949 in the wealthy Paris suburb of Neuilly-sur-Seine, Hauts-de-Seine. He is the son of Gilbert Strauss-Kahn, a legal and tax advisor and member of the Grand Orient de France,[citation needed] and journalist Jacqueline Fellus. Strauss-Kahn´s father was born to an Alsatian Jewish father and a Catholic mother from Lorraine; Strauss-Kahn´s mother is from a Jewish family in Tunisia.[7
  -Daniel Marc Cohn-Bendit (Montauban, 1945. április 4.) politikus, az 1968-as franciaországi diáklázadások egyik vezetője. Jelenleg képviselő és az Európai Zöldek - Európai Szabad Szövetség frakció társelnöke az Európai Parlamentben.”
 • 1. gumikacsa111 2011. május 18. 07:45
  „HE-HE!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs tervben utólagos tandíj bevezetése

Sem a kormány, sem az oktatási államtitkárság nem gondolkodik tandíjfizetés bevezetésében, Pokorni… Tovább olvasom