Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Elhagyta halálos beteg kislányát, Zorkát az apja

Kilenccentis tumorral a hasában várja a segítséget Németh Zorka (5). A kislánynál két éve vették észre a halálos betegséget.
Borzasztóan fájt a hasa, hányt és csak sírni tudott" – idézte fel a szörnyű napokat Kovács Ágnes, Zorka anyukája, aki havi 51 ezer forintból egyedül neveli lányát. „Nekem nincs apukám" – vette át a szót Zorka. A férfi , miután kiderült, hogy kislánya súlyos beteg, a kórházban jelentette ki párjának, Áginak: „Te vagy a gyámja, gondoskodj róla te!" Azóta Ági egyedül próbál boldogulni - írja a blikk.hu.

Zorka hároméves volt, amikor kiderült, egy 14 centis daganat van a hasában. Az aprócska gyermeknek összenyomta a belső szerveit a tumor, elképesztő fájdalmakat élt át. Megszámlálhatatlan injekciót kapott, több száz vizsgálaton van túl, de ritkán panaszkodik. „Nem akar hallani a betegségről. Ha az orvossal beszélgetek, ő hangosan énekel vagy elmegy játszani. De meg akar gyógyulni, összeszorított foggal tűri a kemoterápiát" – ölelte meg Zorkát a büszke anyuka.

A pici lánynak júniusban lesz a következő MR vizsgálata, ahol kiderül, nőtt vagy csökkent a daganat. Ha nincs pozitív változás, Ági szeretné Bécsbe vinni kislányát, ahol talán több esély van a gyógyulásra. „Több szülőtől hallottam, hogy a bécsi kezelés sokkal eredményesebb. Viszont sok pénzbe kerül, napi 40 euró, azaz 13-14 ezer forint" – hajtotta le szomorúan a fejét Ági, aki közgazdász diplomával nem tud elmenni dolgozni, mert Zorkának állandó felügyeletre van szüksége.
„A kemótól bármikor belázasodhat vagy rosszul lehet, ilyenkor azonnal indulnunk kell Pestre" – magyarázta. Zorkának egyetlen vágya van, végre oviba menni, és elfelejteni a betegséget.

Olvasóink írták

 • 7. segítség! 2010. május 23. 17:43
  „Más egy rokon és más egy saját gyermek! Én sajnos tapasztalatból tudom.Az én lányom leukémiával küzdött meg, remélhetőleg mostmár rendben lesz, de ehhez kemoterápia, össejttranszplantáció és rengeteg fájdalom kellett. De egyetlen pillanatra sem fordult meg a párom fejében, hogy egyedül kinlódja a gyerek végig, nélküle.Szóval a szülőnek nem lehetne választása, hiszen a gyermeke!!!!”
 • 6. abszurd 2010. május 23. 14:07
  „klj 54
  Egy dolog, hogy milyen beteg gyermek mellett létezni, de mondd meg nekem a kislánynak szerinted milyen érzés vajon? Nyilván nem könnyíti meg a betegsége elviselését, sőt!! És szerintem nagyon sokunk környezetében él beteg gyermek, bárki hozhat fel példákat!”
 • 5. joy 2010. május 23. 11:37
  „[4]!
  Nem apa, aki cserbenhagyja beteg gyermekét!”
 • 4. igazságkereső 2010. május 23. 11:05
  „Miért tud és tudott a kislány édesapja "lelépni" a kötelezettségei elől?!Attól,hogy elvált a feleségétől még Ő a gyermek édesapja,kinek anyagi és erkölcsi kötelessége részt vállalni gyermeke súlyos egészségügyi problémájának megoldásában!! Ha még így sem megy,akkor lép be a közösségi támogatás! Ilyenkor hol marad a törvény alkalmazása az édesapával szemben,továbbá a magyar egészségügy / OEP / miért zárkózik el saját állampolgárai megsegítése elől?! Az OEP "felülről nyitott" kasszájából az elmúlt évek alatt tetemes mennyiségű pénzt vettek ki kitudja milyen célra és hová, akkor most ezt szíveskedjenek visszarakatni és mindjárt több pénz jut saját állampolgáraink súlyos betegségének enyhítésére és gyógyítására! Elő a törvénnyel és annak teljes körű alkalmazásának!!”
 • 3. klj_54 2010. május 23. 10:15
  „3. hozzászólás fip 2010.05.23. 09:59
  Mi is a bajod?
  Kedden eresd már fel a pszichiátriát!
  Bírom, amikor olyanhoz szólnak hozzá az emberek, melyről halovány lila fingjuk nincsen!
  Az én keresztlányom 19 éves, a klinikán 6 hónapos korában tönkretették.
  Azóta mozgásképtelen, kommunikáció képtelen.
  Te is hasonló cipőben jársz?
  Mert a hozzászólásodból ítélve te is segítségre szorulsz!”
 • 2. klj_54 2010. május 23. 09:39
  „1. hozzászólás edus36 2010.05.23. 08:46
  NE ítélj, hogy ne ítéltess!
  Mennyire vagy tisztában, hogy mivel jár egy beteg gyermek mellett a létezés?
  Könnyű úgy vagdalkozni, hogy Te kényelmesen éled az életed.
  Emberség?
  Hol élsz te?”
 • 1. edus36 2010. május 23. 08:46
  „Hát gratulálunk az édesapának!Emberségből kitünőre vizsgázott!Akicsi lánynak szívből kívánok gyógyulást,az édesanyának pedig,erőt,kitartást!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leugrott egy férfi a Szabadság hídról

Leugrott a Szabadság híd tetejéről, és életét vesztette egy férfi szombat este. Nem a Dunába, hanem az úttestre ugrott. Tovább olvasom