Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Elhanyagolt

a Kardos-ér medre

Sopronkövesden nem a házilag épített hidak miatt duzzad(t) vissza a Kardos-ér, hanem azért, mert a „vízügy” nem tartja karban a patakmedret – hívta fel figyelmünket a problémára Farkas Károly olvasónk.
– Unom már, hogy szinte senki sem tesz semmit, de ha baj van, azonnal kész a hivatalos válasz – mondotta Farkas Károly sopronkövesdi olvasónk, utalva a Kisalföldben február 22-én megjelent írásunkra, miszerint Sopronkövesd és Lövő belterületén a Kardos-ér öntött el kerteket, mert a házilag és engedély nélkül megépített „hidakat” elsodorta a víz, amely ezért visszaduzzadt. – Az érintettek közül sokan valóban „mobil” hidat építettek, amit ilyen esetben azonban az udvarra bevontatnak. Az említett időpontban egy kint maradt, de a víz eláramlott fölötte. A problémát a meder elhanyagoltsága okozza. Évente ugyanis csak egyszer, vagy legfeljebb kétszer kaszálják, más munkát pedig nem végeznek.
Janák Emil, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője érdeklődésünkre elmondta, a központi forrásból kapott összegeket igyekeznek a leghatékonyabban felhasználni, elsősorban ott, ahol nagy az árvízi kockázat. A Kardos-ér mentén nincs ilyen, de tény, magasabb vízálláskor az uszadék megakadhat a hidak lábazatánál, dugók keletkezhetnek.
A vízügyi igazgató elismerte, ahhoz, hogy a patakmedret rendszeresen karbantartsák, több pénzre lenne szükség. Ezért is fontos, hogy mindenki betartsa az előírásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes jogsegély

Győr. Az MSZP Győr és környéke Szervezete holnap 17 órától ingyenes jogi tanácsadás tart a Herman… Tovább olvasom