Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Elhunyt Kuzma László, a KDNP országgyűlési képviselője

Életének 50. évében szerdán elhunyt Kuzma László, a KDNP országgyűlési képviselője; temetéséről később intézkednek - tudatta az ellenzéki párt.
Kuzma Lászlót az Országgyűlés, a Kereszténydemokrata Néppárt, valamint a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség saját halottjának tekinti - közölte a parlament sajtófőnöke az MTI-vel.

Részvétét fejezte ki a halálhír kapcsán az MSZP nevében Mesterházy Attila parlamenti frakcióvezető és a Magyar Demokrata Fórum részéről Herényi Károly elnökhelyettes.

Kuzma László 2002-től volt tagja az Országgyűlésnek.

Kuzma László 1960-ban született Nagykanizsán. 1998-tól 2002-ig a Somogy Megyei Önkormányzat közgyűlésének tagja, valamint az oktatási, közművelődési és tudományos bizottság elnöke volt. A 2002. évi országgyűlési választásokon a Fidesz-MDF jelöltjeként szerzett parlamenti mandátumot. Az oktatási és tudományos állandó bizottság tagja volt. 2006-ban a Somogy megyei területi listán került az Országgyűlésbe, és a KDNP képviselőcsoport tagja volt.

Az Országgyűlés honlapján olvasható életrajza szerint Kuzma László 1978-ban a barcsi Vízépítési és Vízgazdálkodási Szakközépiskolában érettségizett. 1984-ben a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerzett oklevelet. Ezt követően a barcsi Erdészeti és Vízügyi Szakközépiskola tanáraként dolgozott, és 1990-ben másoddiplomát szerzett mérnöktanári szakon.

Társszerzője volt a környezetvédelmi technikus tantervnek és a Környezetvédelem II. tankönyvnek. 1991 óta magántervezői praxist folytatott, fő szakterülete a vízi létesítmények, utak, járdák tervezése, valamint a talajmechanikai tervezés volt. 1993-tól Green Pannónia Alapítvány kuratóriumi tagja és 1999-től a Barcs Város Közbiztonságáért Alapítvány kuratóriumi elnöki feladatokat is ellátta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigányszervezet a keresztény-konzervatív értékek mentén

A keresztény-konzervatív értékek mentén, ezentúl Út- Igazság- Élet - Európai Magyar Integrációs… Tovább olvasom