Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Elindult a Sulinet Expressz III.

A Sulinet program frissen bevezetett változásai az egyszerű vásárlókat nem, csak a forgalmazókat érintik.

A Sulinet Expressz III. keretében júliustól 11 cég (Albacomp Rt.; Automex Kft.; Case-Cédrus-Flaxcom-Profi-Sved Konzorcium; CHS Hungary Kft.; Expert-Partner-Lap Konzorcium; Fujitsu Siemens Computers Kft.; Ingram Micro Magyarország Kft.; PC Direct Konzorcium; Procomp Hungary Kft.; Ramiris Rubin Rt.; Technotrade Informatikai Rt.) forgalmazhatja a termékeket, a forgalmazók vállalták, hogy szervizellátást és jótállást biztosítanak legalább 100 helyen az országban. A program keretében a vásárlók 60 ezer forintos adókedvezményt vehetnek igénybe a személyi jövedelemadóról szóló törvény értelmében.

Mint arról májusban a radio.hu beszámolt, egy év alatt felére esett vissza a magyar informatikai piac növekedése. Az INSEAD eEurope 2005 indexe szerint a Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) első évében Magyarország az utolsók közé került az európai országok információs társadalom fejlettségi listáján. Az eredmények egyelőre lesújtóak: egy 28 európai országot vizsgáló tanulmány (amelyet az SAP megrendelésére az INSEAD kutatási központ készített) szerint Magyarország az információs társadalom építése szempontjából a legkevésbé fejlett államok közé tartozik Európában.

A www.kakaobiztos.hu portálon közölt felmérés szerint a legfrissebb hazai kutatások is (World Internet Project 2004) stagnálást, vagy a fejlődés megtorpanását jelzik az Információs Társadalom legfontosabb mutatóinak tekintetében. A lakosság internethasználatának bővülése és a számítógépes ellátottság növekedése lassú és nehézkes. Ahogy az oldal fogalmaz: "Mindez nehezen megmagyarázható a Sulinet Expressz programra költött milliárdok fényében, hiszen a program egyik alapvető célkitűzése volt a más módon számítógéphez jutni nem képes rétegek informatikai eszközökhöz juttatása".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörtek a Firefoxhoz

Hacker-támadás áldozatává vált a Mozilla Foundation marketing oldala, a SpreadFirefox.com, ami a… Tovább olvasom