Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Eljárás indult a Hitler emlékére szervezett túra résztvevői ellen

Tizennyolc ember ellen indult eljárás.
Tizennyolc ember ellen indított eljárást a rendőrség egy Adolf Hitler emlékére szervezett túrával összefüggésben szombaton Pécsen - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség internetes oldalán.

A közlemény szerint a rendőrök a Pax Hungarica Mozgalom által meghirdetett esemény szervezőivel és részvevőivel szemben intézkedtek a baranyai megyeszékhelyen, egy Kálvin utcai parkoló melletti füves területen. Ennek során tizennyolc embert, köztük négy fiatalkorút igazoltattak, átvizsgálták a ruhájukat, csomagjaikat, majd garázdaság elkövetése miatt előállították őket a pécsi rendőrkapitányságra.

"A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a leghatározottabban fellép minden olyan magatartással szemben, amely a közrendet, közbiztonságot, valamint az állampolgárok jogait sérti vagy veszélyezteti" - olvasható a közleményben.

Április 20-a Adolf Hitler születésnapja. A náci diktátor, a Harmadik Birodalom vezére 1889-ben ezen a napon látta meg a napvilágot az ausztriai Braunauban.

Olvasóink írták

 • 13. tucat 2013. április 21. 20:02
  „Reménykedem még kissé, hogy csak a fellángoló, de múlni képes indulatai miatt ütött meg ilyen hangot (úgy érzem, nemcsak hangot, hanem néhányunkat fizikailag is szívesen megsuhintott volna), de őszintén szólva egyre kevésbé látom valószínűnek, hogy értelmes párbeszédet tudunk folytatni.
  Sajnálom, mert az én "fegyvereim" az érvek, nem a gépágyú és a lángszóró, még csak nem is a félelemkeltő, agresszív külsőségek, vagyis nem megfélemlíteni, nem le-, hanem meggyőzni szeretném az ellenfeleimet akiket ekként nem ellenségnek, hanem potenciálisan együttműködő partnernek tekintek. De úgy tűnik, valóban túl nagy köztünk a távolság, amely megakadályozza az eszmecserét. Nem a földrajzi, mert az könnyebben leküzdhető lenne, mint gondolná...
  A parancsot értettem, de a végrehajtását megtagadom. Hogy ezt könnyebben tehessem, át is értelmezem, mondjuk így: Gruss und Kuss. Ezek főnevek, ezért nincs is mit végrehajtanom, de azért üdvözlöm. A második főnevet ne vonatkoztassa magára, a részemről, kettőnk viszonylatában legalábbis semmiképp! :D

  Ja, el ne felejtsem: az Ön által felsorolt külsőségek sok emberben keltenek életre rég megélt iszonyatot (nagyon erős félelmet), amely sajnos nem egy hatásos horrorfilm élményeként vésődtek a lelkükbe. Másfelől, bár ez, tudom, az Ön számára lényegtelen, törvény is tiltja bizonyos (pl. militarista) külsőségek alkalmazását bizonyos körülmények között, bizonyos helyeken, és időben.

  Gute Nacht!
  Küss (die Hand)! :D”
 • 12. Mozimasiniszta 2013. április 21. 11:48
  „10#-es ! te alávaló !!!(mondjam azt, hogy <moderálva> az aládvaló - a Moderátor kedvéért nagyon finoman szólok) ha lenne eszed (vagy épp csak annyi van) tudhatnád hogy pont itt, pont te, kezdted el a gyűlöletkeltést a saját fajtád ellen !
  7#-es ! Te, ki külhonból osztod a hazaiaknak a bölcseleteidet, a nagy eszeddel megtudnád-e mondani hogy a
  fekete ruha, fehér ing, mellény, Árpád-sávos zászló miért is gyűlöletkeltő ? ...ha véletlen Magyarországra tántorognál, nézz be a Magyar Néprajzi Múzeumba...ja, még el-nem felejtem: uszító-pártfogótoknál, a végtelen húgyagyúság és a minta-demokrácia honában törvényesen működik az újfasiszta párt(ok)...ettől fogva: kuss !”
 • 11. tucat 2013. április 21. 00:49
  „8. Roland1000
  Nem a polgárok konfrontatív fellépéséről beszélek, ahogyan szerintem Csutak sem, hanem arról, hogy a társadalom elsöprő többségének világosan és határozottan el kellene határolódnia minden olyan eszmétől és magatartástól, amely - legalább a történelmi tapasztalatok tanulsága szerint, ha már a józan elme belátásában nem bízhatunk - aláássa a társadalom békéjét, és lehetetlenné teszi, vagy indokolatlanul megnehezíti az emberek (a nép) együttélését és alkotó együttműködését.
  Nem utcai harcra, hanem a józan elme diadalára volna szükség tehát, amely csökkenti, ideális (sajnos nem létező) esetben pedig meg is szünteti a kockázatát annak, hogy a közösségek békéjét, sőt, akár a létét is fenyegető eszmék újra megizmosodhassanak.
  Az ilyen, jogsértő cselekmények operatív megakadályozása továbbra is az erőszak legitim monopolistájának, a rendőrségnek a feladata, természetesen. Ezért ruháztuk fel az ehhez szükséges hatalommal, és ezért szereltük fel, úgy ahogy, az ehhez szükséges eszközökkel - elvileg legalábbis: ők a közrend fenntartói - elvileg legalábbis. Mindemellett azért az arra járó civilek közömbössége is bosszantó lehet: ha én sétáltam volna arrafelé, akkor biztos, hogy megérdeklődtem volna tőlük, mit csinálnak, miért és hogyan, mi a céljuk ezzel rövid, s mi hosszú távon, majd megkérdeztem volna azt is, hogy tudják-e, voltaképpen, lényegében mit cselekednek. Békésen, nem konfrontatív, de nem is félreérthető stílusban. Ha lezúznak, hát úgy jártam, de ennél többet nem tehetek, ennél kevesebbet pedig nem vagyok hajlandó tenni. :)”
 • 10. Apátfalvi** 2013. április 21. 00:46
  „ti alávaló csicskák, ne radnótizzatok meg shalomozzatok, hanem érveljetek, cáfoljatok meg! ha ez nem megy, akkor <moderálva>! :D

  annyit nem értek, hogy az arcotokba töröljem a cipőm...”
 • 9. _csutak_ 2013. április 20. 23:49
  „@ Roland1000 :
  Barátom te bizonyosan az erőszakra gondolsz, tévedtél!
  Én gyűlölöm az erőszakot.
  Ne ért félre, kő kemény kiképzést kaptunk anno a forradalmi ezredben emberölésre, éppen az gyűlöltette meg velem az egészet, hogy puszta kézzel meg lehet ölni bárkit:(
  De ha körbeállják őket és megkérdezik, milyen érvet tudnak felhozni, azt pártolom.
  Kommunistának vallom magam ebben a kapitalista világban és bármelyik jobbikossal vagy náci szimpatizánssal leállok beszélgetni.
  Nem elítélni kell őket, hanem rávezetni mit látnak rosszul a világból.
  Mi az amit remélhetőleg tenni kellene.
  Azért a feltételes mód, mert más az én elképzelésem mint egy szocié, de az biztos, hogy náci világot nem vágyom.”
 • 8. Roland1000 2013. április 20. 22:34
  „Csutak, Tucat! Hát persze: az állampolgároknak, akiket ez zavarta, azoknak gyorsan össze kellett volna állniuk, és együttes erővel fellépni az összegyűlt fiatalokkal szemben, akik minimum 18-an voltak és ennyire elmebajosak, hogy Hitlerre emlékeznek... Már elnézést, de szerintem meg jobb, hogy a rendőrök intézkedtek.”
 • 7. tucat 2013. április 20. 21:21
  „Ha a magatartásuk, az öltözetük, a külsőségeik és a náluk lévő, közszemlére tett (látható) eszközök és kellékek bármelyike alkalmas volt rossz érzés, félelem keltésére a járókelőkben, akkor megáll a garázdaság gyanúja, sőt akár más, ennél jogilag súlyosabban megítélt cselekmény elkövetésével is meggyanúsíthatók esetleg. Hogy szabálysértésről, vagy bűncselekmény van szó, azt is a részletek feltárása dönti el.

  Csutaknak egy valamiben nagyon igaza van, annyira, hogy szó szerint idézem: "Tisztességes jogállamban az ilyen embereket maguk az állampolgárok kergetik el". Feltéve, persze, hogy a tisztességes jogállamot ép és józan elméjű népek lakják. Nálunk még nem teljesülnek általánosan ezek a feltételek. Egyik sem.
  Mellesleg ugyanezt gondolom az "Adj gázt" néven elhíresült nemzeti gépesített (szellemileg pépesített) gárda meghiúsulni látszó akciójáról is, amelyet nem a miniszterelnöknek kellene személyesen betiltania, mert ez így több okból is gáz. Nagy gáz.”
 • 6. _csutak_ 2013. április 20. 20:11
  „Nekem csak annyi gondom van az egésszel, hogy rossz a hivatkozási alap!
  Ennyi erővel az én lakásomon tartott Néróra való áhítatos megemlékezés is bűn?
  Elmennek ezek a jó meleg ...ebb éghajlatra!
  Tisztességes jogállamban az ilyen embereket maguk az állampolgárok kergetik el.
  A rendőrség már megint azokat <moderálva> akiket egyszerű elfogni a valódi bűnelkövetők helyett.
  NEM az intézkedő rendőrök a hibásak abban bizonyos vagyok.”
 • 5. Roland1000 2013. április 20. 20:03
  „Apátfalvi! Ezen az alapon téged is..., mert engem a te biztatásod, hogy a fiatalokat ki kéne végezni, sokkal jobban zavar, mint az a 18 marha ott Pécsen...

  Mit képzelsz te magadról?”
 • 4. Mozimasiniszta 2013. április 20. 19:58
  „2#-es ! Radnótit már megint kifelejtetted !
  1#-3# ! Orbán olvasztja a kétharmadot....”
 • 3. pachakuti 2013. április 20. 17:21
  „2. Apátfalvi**
  Shalom! Sabbath van, ne írkálj!”
 • 2. Apátfalvi** 2013. április 20. 17:08
  „1944. március 19 - e napon a hitleri csapatok megszállták Magyarországot, hogy a háború szenvedéseit meghosszabbítva továbbra is maguk mellé láncolják a hazánkat.

  1944. október 15 - e napon a félresikerült kiugrási kísérlet után a nyilasok náci segítséggel, puccsal átvették a hatalmat. az idős Horthyt fia életével megzsarolva kényszerítették, hogy mondjon le és adja át helyét szálosján (szálasi) ferencnek, örmény származású féregnek és bandájának. Magyarország sorsa ezzel megpecsételődött, gyönyörű Budapestünk a lángok martalékává vált, náci rablásokkal sújtva.

  Aki ezek után magyarként hitlerre emlékezik, felvonulást tart, az nemzetellenes bűncselekményt követ el. az ilyeneket tárgyalás nélkül ki kell végezni.”
 • 1. Pimpa42 2013. április 20. 16:37
  „Hiányolom a hírből, hogy egészen pontosan milyen módon követték el a garázdaságot.
  Mit tettek, ami "a közrendet, közbiztonságot, valamint az állampolgárok jogait sérti vagy veszélyezteti"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: osztálylétszám-emelés helyett új tantermeket!

A szocialisták továbbra is lehetővé tennék, hogy a szülők az óvodapedagógusokkal közösen döntsenek… Tovább olvasom