Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Eljárás indult a Kubatov-videó ügyében

Jelenleg adatgyűjtés zajlik, illetve szakértői vélemény beszerzése van folyamatban - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság eljárást folytat a Kubatov-videó ügyében, jelenleg adatgyűjtés zajlik, illetve szakértői vélemény beszerzése van folyamatban - tájékoztatott a főkapitányság sajtószolgálata hétfőn, megerősítve a Jobbik előző napi közlését.

Az ellenzéki párt vasárnapi közleménye szerint "a Btk. 211. §-ába ütköző választás rendje elleni bűncselekmény bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a Jobbik feljelentése alapján a decemberben az interneten megjelent Kubatov-videó miatt".

Mint írták, az Országos Rendőr-főkapitányság helyt adott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kizárási indítványának, mivel a határozat szerint "a videofilmen egyértelműen felismerhető Kubatov Gábor és Csizi Péter országgyűlési képviselő. Csizi Péter Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere, akivel megyei rendőrfőkapitányként napi munkakapcsolatban áll". A nyomozást ezért a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le.

A Jobbik szerint Kubatov Gábor legutóbb kiszivárgott oktatófilmje újabb bizonyíték a Kubatov-listák törvénytelenségére, a Fidesz pártigazgatójának gátlástalanságára. A párt december 17-én közölte, hogy az "oktatófilm" alapján feljelentést tesz személyes adattal való visszaélés és a választás rendje elleni bűncselekmény miatt.

Az Együtt 2014 szintén aznap közölte, hogy az adatvédelmi hatóság vezetőjéhez fordul a Fidesz adatkezelése miatt. Mint írták: Kubatov Gábor, a Fidesz kampánygépezetének irányítója a videóban nemcsak elismeri mindazt, amit 2010 tavaszán, a választások előtti hetekben még tagadott, hanem dicsekszik vele; a 2009-ben a pécsi időközi polgármester-választáson készült belső kampányfilmből az derül ki: a "Kubatov-listák" igenis léteznek - közölte akkor a választói mozgalom, amelynek társalapítója a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Egyesület.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője december 20-án azt közölte: az internetre felkerült videó megalapozza a különleges adatok jogosulatlan kezelésének gyanúját, ezért személyes adattal visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek, míg az adatvédelmi törvény megsértése miatt az alapvető jogok biztosához fordulnak.

A nol.hu december 20-án írt arról, hogy Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke elutasította a Haza és Haladás Egyesület beadványát az "újabb Kubatov-ügyben".

A Népszabadság honlapján megjelentek szerint Péterfalvi Attila a válaszában hangsúlyozta, hogy korábban már volt ezzel - legalábbis a pécsi esettel - kapcsolatban egy átfogó, az adatvédelmi biztos által lefolytatott vizsgálat. Ez a vizsgálat, mint a NAIH elnöke fogalmazott, "kiterjedt a számítógépen tárolt adatbázisok ellenőrzésére, külön vizsgálva a párttal nem rokonszenvezők esetlegesen fellelhető adatait. A párt az adatvédelmi biztos kérésének eleget téve online hozzáférést biztosított adatbázisához. Jóri András adatvédelmi biztos leszögezte, hogy a vizsgálat során alkalmazott szúrópróbaszerű tesztek alkalmával nem talált arra utaló jelet, hogy létezne pártszimpátia alapú, a Fideszt elutasító választópolgárokról nyilvántartás."

Péterfalvi Attila szerint az új videofelvétel érdemben új tényt nem tartalmazott, ezért az ügyet nem vizsgálja - írta decemberben a nol.hu.

Olvasóink írták

 • 3. DMagóg 2013. február 19. 19:25
  „2.Mozimasiniszta 2013.02.18. 20:03!

  A Te fóbiád egyensúlyban van!”
 • 2. Mozimasiniszta 2013. február 18. 20:03
  „A cucillisták Kubatov fóbiája, nembiztos hogy egyensúlyban van a Ron Werber utálatunkal...”
 • 1. Commander-V2 2013. február 18. 18:50
  „Ingyen fesztivál belépők osztogatása minek minősül?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: a gazdaságpolitikát újra a bizalomra kell építeni

A leszakadás pályája helyett a növekedés pályáját ajánlja megvitatásra a Haza és Haladás. Tovább olvasom