Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Eljegyzés a kastélyban-Neveletlen hercegnő 2.

Az amerikai kamaszból egyik napról a másikra egy európai uralkodóház legfiatalabb leszármazottja lett. Mia azonban bírja a gyűrődést és egyre simábban veszi az akadályokat. Már éppen kezdené magát jól érezni az új életében, amikor váratlanul minden újra a feje tetejére áll. Ugyanis nem lehet többé hercegnő... mert rövid időn belül királynővé koronázzák.
rendező: Garry Marshall
forgatókönyvíró: Meg Cabot, Gina Wendkos
operatőr: Charles Minsky
zene: John Debney, Johann Pachelbel, Arthur Sullivan, Giuseppe Verdi

szereplő(k):
Anne Hathaway (Mia Thermopolis)
Julie Andrews (Clarisse Renaldi)
Hector Elizondo (Joe)
John Rhys-Davies (Viscount Mabrey)
Heather Matarazzo (Lilly Moscovitz)
Callum Blue (Andrew Jacoby)

A film sztorija

Öt év telt el a Neveletlen hercegnő óta, és időközben Mia (Anne Hathaway) gyönyörű nővé vált, aki alig várja, hogy végre a gyakorlatban is kipróbálhassa magát Genovia hercegnője szerepében.

De ahogy beköltözik a palotába nagyanyjához, Clarisse királynőhöz (Julie Andrews), kiderül, hogy nem élvezheti sokáig a hercegnői életet, mert hamarosan már a koronát kell viselnie. Ha ez önmagában nem lenne elég, kiderül, hogy a genoviai törvények értelmében a hercegnőnek a megkoronázás előtt férjhez kell mennie.

Természetesen udvarlóban nincs hiány, mivel sokan szeretnének királlyá válni. A komikus jelenetek egymást követik, ahogy a vőlegénykeresés egyre komplikáltabbá válik. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Vörös Adél

"A vígjáték a szokásos formulák - félreértések, sértődések, békülések, be
nem vallott szerelem stb. - keretei között csordogál kényelmesen, egy pillanatra sem megakadva. Nem számít, hogy már jó előre tudjuk, az ellenfél valójában a várva várt szerelmes, hogy a nagymamának is van egy féltett titka, és hogy mindezen alaptézisek hova is vezetnek majd. A lényeg, hogy működik. Ezt elsősorban két főszereplőjének köszönheti a film, a fiatal Hathaway őszinte bájjal komédiázik a legendás nagymama-Andrewszal, így a film is átitatódik az ő frissességükkel. Pedig nehéz és merész vállalkozás egy avítt műfajt a régi hagyományok között meghagyni, hiszen számtalan példát tudunk arra, hogy egy szellemes alapötlet - bocsánat - adamsandleri mélységekben landoljon valahol az altesti poénok siralomvölgyében."
A teljes cikk

mozinet.hu - maktub

"Nos Penny, csupán negyed óra van hátra a szerény 115 perces játékidőből, ezt már fél lábbal is, ugye? Addig hadd mondjam el, hogy Garry eleinte félt, hogy egyeseknek talán így is nézhető lesz a film, ezért még egy adag cukormázzal bevonta, hogy véletlenül se élvezzük egy percét sem. A leégetett színészek ügyvédei már írják a cáfolatot, hogy valaha is együtt dolgoztak vele, a mozitulajdonosok meg azt követelik, hogy a leadott kópiákhoz mellékeljünk olyan zacskókat, amiket a repülőgépeken is osztogatnak. Penny, most, hogy így a végére értünk a megpróbáltatásoknak hadd fejezzem ki mélységes tiszteletemet, hogy végigülte az előadást, sőt néha még nevetett is, amihez nekem még az agymosás után sem volt lelki erőm."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a karácsonyi versengés

Egyre korábban kezdődik a karácsonyi vásár, a kereskedők versenyfutása a vevőkért. Tovább olvasom