Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Elkapták az ártéri fosztogatókat Apátfalvánál

Közveszély színhelyén, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Makói Rendőrkapitányság két környékbeli férfi ellen.
A 27 és 28 esztendős személyek ugyanis azzal gyanúsíthatóak, hogy április 22-re virradó éjjel Apátfalva külterületén a Maros árterében – ahol jelenleg a folyó magas vízállása miatt árvízvédelmi veszélyhelyzet van érvényben –lévő homokkitermelő telephez bejutva az ott elhelyezett, egy kft. tulajdonát képező műhelykocsit feltörtek, és két szerszámosládát, valamint egy női kerékpárt vittek magukkal.

Az ily módon megszerzett értékek partra történő kiszállításához egy, a közelben kikötött csónakot kívántak igénybe venni. Miután azonban a lopott tárgyakat a frissen szerzett „vízijárműbe” helyezték, azt a víz elsodorta, így a két személy a telep területén ragadt.

Másnap reggel a gátőr és a halőr figyelt fel, hogy a telepen két személy tartózkodik. Mit sem sejtve gyorsan a segítségükre siettek, és egyiküket a csónakjukon kiszállították, míg a másik időközben úszva tette meg a partig a távot. Később derült csak ki számukra, hogy a lakókocsit feltörték, ekkor azonnal értesítették a rendőrséget.

A rendőröknek a megadott személyleírás alapján rövidesen sikerült beazonosítani a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két személyt, akiket előállítottak, majd gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vettek.

Időközben a lopott tárgyakkal elúszott csónak is előkerült, így a lopási kár – mely a csónakkal együtt mintegy 350.000 Ft volt – megtérült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorosbemutató a fogyatékkal élőknek

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom