Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Elkelt az Uniontext

Új tulajdonosa lesz a valamikor a textilipar vidéki fellegváraként emlegetett Győr egyik patinás textiles üzemének, az Uniontextnek. Noha a Pannon-Flax Rt. is szerette volna megszerezni, Békés megyei gazdája lesz.
A Kisalföld értesülése szerint a felszámoló ma írja alá a megállapodást az új tulajdonossal a győri Uniontext eladásáról. A jövőben a békéscsabai Csárda-Tex Kft. mondhatja magáénak a fénykorában mintegy háromezer alkalmazottat foglalkoztató textiles céget. A Csurgón bejegyzett felszámolócég vezetője, dr. Varga János tegnap elérhetetlen volt. Helyettese, Máté János azt mondta, nincs joga nyilatkozni. Az Uniontext eladásáról és az adásvételi okmány aláírásáról szóló hírünket viszont megerősítette. Az nem titok, így döntött a hitelezői választmány.

Lapunk úgy tudja, hogy az Uniontextet szerette volna megvásárolni Győr részvénytársasággá elsőként átalakult textiles üzeme, a Pannon-Flax Rt. is. Ezt Teimel Gézáné vezérigazgató megerősítette. Elmondta, az volt az elképzelésük, hogy a két gyárat összevonják. Egyedül így lehetett volna szerintük gazdaságosan működtetni hosszú távon. A Békés megyei és a Pannon-Flax ajánlata között az volt a különbség, hogy a békésiek ötvennel több munkatárs foglalkoztatását ígérték.

Teimelné szerint annak a felelősségével pályáztak, hogy egy győri cég egy másik győri cégnek nyújthat segítő kezet. A Pannon-Flax belépése erősítésként szolgálhatott volna az Uniontext vevői számára, bár a két cég közös üzemeltetése is rejtett volna kockázatot. Az Uniontext fő nehézsége ugyanaz, amivel a Pannon-Flax is küzd, a nagyon nyomott textilárak. Teimel Gézáné úgy gondolja, cégének eddigi teljesítménye lehetett volna a biztosíték, hogy a közös munkát is sikerre viszik.
Az Uniontext ügyvezető igazgatója, Kossár Lajos a Kisalföld megkeresésére elmondta, tudatosan keresték a cég új partnerét. Nyilvánvaló volt, hogy pénzügyi befektetőt nehéz lett volna találni. Olyanban reménykedtek ezek után, akinek fontos az Uniontext látható és láthatatlan előnye. Szerinte ilyet sikerült találniuk.

Kapcsolódó cikkek >>

A dolgozók reménykednek (2003-04-04) >>
Csődben a győri Uniontext Kft. (2003-03-03) >>
Felszámolás az Uniontextnél (2003-03-10) >>
Ismét elbocsátás (2003-03-30) >>
Mentőöv az Uniontextnek (2003-03-19) >>
Sorskérdés ötszáz család számára (2003-03-30) >>
Tiltakozás az árverés ellen (2003-03-07) >>
Uniontext Kft.: aggódó dolgozók (2002-11-25) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eminem, Halle Berry a leggazdagabbak között

A Forbes magazin idén is elkészítette Celebrity 100 nevű listáját a leggazdagabb hírességekről, ám… Tovább olvasom