Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Elkészült a jegybanktörvény új módosítása

A jelenleg a Ház előtt fekvő jegybanktörvény-módosítást a kabinet visszavonja - közölte Varga Mihály.
A kormány a jövő héten terjeszti a parlament elé a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény módosítására tett új javaslatát; a jelenleg a Ház előtt fekvő jegybanktörvény-módosítást a kabinet visszavonja - közölte Varga Mihály, a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval folytatandó tárgyalások vezetője vasárnap az MTI-nek adott nyilatkozatában.

Az új módosítási javaslat - amelynek sürgős parlamenti tárgyalását kezdeményezik - azokat a főbb változtatásokat vezeti majd át az MNB-törvényen, amelyeket a kormány, az MNB, az Európai Bizottság, az IMF és az Európai Központi Bank (EKB) által működtetett szakértői csoport alakított ki - tájékoztatott a tárca nélküli miniszter.

Szólt ugyanakkor arról is, hogy a monetáris tanács létszámának bővítésével és az új jegybankalelnök kinevezésével kapcsolatos rendelkezéseket az új változtatás sem érinti, de Orbán Viktor miniszterelnök levelet fog küldeni az Európai Bizottság, valamint az EKB elnökének, arról tájékoztatva őket, hogy a jelenlegi MNB-vezetés mandátumának lejártáig nem lesz további jelölés, kinevezés a tanácsba, illetve a jegybanki vezetésbe. Varga Mihály szerint az Országgyűlés június végéig elfogadhatja a jegybanktörvény módosítását, így júliustól bármikor megkezdődhetnek a hivatalos tárgyalások az IMF-fel és az EU-val.

Olvasóink írták

  • 1. Jozsoci 2012. június 18. 03:06
    „Ezek szerint szeretve tisztelt Vezérünk továbbra is ragaszkodik a jegybank saját irányítása alá vonásával. Ezt a törvényt megintcsak nem fogja elfogadni az Unió, mivel szembemegy minden demokratikus elvvel. Ugyanez volt az alkotmánybírósággal is, felemelték a létszámot, és ezt természetesen a saját pártkatonáikkal töltötték fel. A birósági felsőbb irányítás átszervezése, aminek eredményeként Szájerné lett a főbíró. Rákosi ipari tanuló lehetne csak ov. mellett.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga: júliustól bármikor megkezdődhetnek az IMF-tárgyalások

Varga Mihály szerint a parlament június végéig elfogadhatja a jegybanktörvény módosítását Tovább olvasom