Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Elkészült a sarródi falumúzeum

A Sarródra, Fertőújlakra, Nyárligetre jellemző tárgyakat, nádvágó és gyékényfonó eszközöket gyűjtötték össze a Sarródon nemrégiben elkészült tájházban. A falumúzeumot a téli időszakban az előzetesen bejelentetett csoportok látogathatják.
– A tárgyak beszerzését, gyűjtését, megvásárlását továbbra sem fejeztük be – mondta el Turi Lajos polgármester. – Felajánlásokat is szívesen fogadunk, a célunk az, hogy minél több emléket összegyűjtsünk a három településről. Igaz, Nyárliget és Fertőújlak alig százéves község, így természetes, hogy Sarródról van több emlékünk. A tél egyik nagy feladata lesz, hogy tavasztól megteremtsük a folyamatos nyitva tartás feltételeit, és adott esetben biztosítsuk a tárlatvezetést.
A polgármester hozzátette, ahhoz, hogy rendbetegyék a templom és a tájház környékét, valamint felújíthassák a sarródi Fő utcát, részt vettek az úgynevezett norvég királyi pályázaton. Az előminősítésen a közel száz beadvány közül a tizenkettedik helyen szerepeltek, így bíztak benne, hogy elnyerik a harmincmillió forintos támogatást. Idő közben kiderült, a pályázatukat hátrébb rangsorolták, így elestek a pluszpénztől. Mindezek ellenére azt tervezik, hogy jövőre megpályáznak egy svájci alapot, hogy megszépülhessen a település központja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máris 8-ra váltana az Internet Explorer?

A Microsoft képviselői máris az Internet Explorer böngésző következő verzióját tervezik. Tovább olvasom