Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Elkészült az SZDSZ jelöltjeinek listája

Elkészült az SZDSZ egyéni képviselőjelöltjeinek listája - közölte a párt kampányfőnöke.
Horn Gábor szerint a 2002-es választásokhoz képest 91 új jelölt van, tehát majdnem minden második induló idén méretteti meg magát először.

Az ismert szabaddemokrata képviselők most is jelöltek: Zala megye öt választókerületéből kettőben SZDSZ-es miniszter indul, Kovács Kálmán Nagykanizsán, Persányi Miklós pedig Keszthelyen. Magyar Bálint Zugló, Kóka János pedig az I-II. kerület jelöltje. Horn Gábor azt is elmondta, hogy három nagyvárosban az MSZP nem indít jelöltet szabaddemokrata politikus ellen: Szegeden Sándor Klára ügyvivő, Kecskeméten Szécsi Gábor, Szombathelyen pedig Hankó Faragó Miklós igazságügy minisztériumi államtitkár a jelölt.

A szabaddemokrata polgármesterek is újra versenybe szállnak. A kampányfőnök elmondta azt is, hogy a 2002-ben képviselővé vált politikusaik másfél-kétszer nagyobb támogatást kaptak, mint országosan az SZDSZ, de a párt célja minimum 7-8 százalék megszerzése. A hétvégén kétnapos felkészítő-programot tart az SZDSZ a jelölteknek, majd jövő vasárnap a küldöttgyűlés hagyja jóvá a Szabadság, Verseny, Szolidaritás nevű választási programot, amellyel elkezdik a liberálisok a kampányt. A kampányfőnök azt kérte, hogy helyben írjanak alá a jelöltek választási etikai kódexet a választások tisztaságáért.

(Krónika hírszolgálat)


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 01.18.

Tovább olvasom