Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Elkészült az új mentőállomás

Befejeződött az új mentőállomás építése. A műszaki átadásra tegnap délelőtt került sor. A beruházás mintegy 150 millió forintba került.
A kórház területén, Fraknói utcai bejárattal, befejeződött az új mentőállomás építése. A műszaki átadáson megjelent a tervező, a kivitelező és természetesen képviseltették magukat a mentősök, a kórház és népegészségügyi szolgálat is. Kalmár István alpolgármester elmondta, az ÁNTSZ, illetve jogelődje már húsz évvel ezelőtt is szorgalmazta egy új, korszerű mentőállomás létesítését. Az elképzelések mára valósultak meg, egy többoldalú megállapodás eredményeként. A mentőállomást Sopron építtette, 150 millió forintból, amelyet átad üzemeltetésre az Országos Mentőszolgálatnak. Cserébe a város az államtól megkapta az Árpád utcai 1500 négyzetméteres ingatlant. Ennek értékesítéséből megtérül a beruházás ötven százaléka. Ilyen és hasonló konstrukció több is van az országban.
A bejárás során az érdekeltek meggyőződhettek róla, hogy egy valóban korszerű és praktikus, a város igényeit hosszú távon kielégítő mentőállomással gyarapodott Sopron.
Kihasználva a terep lejtését, a Fraknói utca felől egyszintes az épület, de a kórház kertje felől kettő.
Minden olyan funkciót beépítettek, ami ma elvárható egy ilyen létesítménytől. A tervezés során arra is ügyeltek, hogy ne csak a mentéshez teremtsék meg a feltételeket, hanem a dolgozók szociális körülményeit is jelentősen javítsák. A következő feladat már az Országos Mentőszolgálatra hárul, mert ők szerelik fel a szükséges eszközökkel az intézményt. Ettől is függ, hogy az ideiglenes helyükről mikor költözhetnek át az új épületbe, amelynek hivatalos átadására később kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítene a gátakon szükség esetén?

Tovább olvasom