Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Elkezdődik az Országgyűlés őszi ülésszaka

Új házelnököt választanak a képviselők ma az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke az MSZP július 4-i kongresszusán jelentette be, hogy "a baloldal újjáépítése érdekében" szeptemberben lemond posztjáról.
Az MSZP-frakció utódjául Katona Béla frakcióvezető-helyettest jelölte. Az Országgyűlés határoz a Seres Mária által kezdeményezett, a képviselői költségtérítésekről szóló országos népszavazásról. Az Országgyűlés áprilisban már elrendelte a referendumot, de az Alkotmánybíróság új eljárás lefolytatására kötelezte a Házat, mert közben olyan törvény született, amely utólag érdemben befolyásolta a kérdés népszavazásra bocsáthatóságát.

Így hétfőn az Országgyűlés várhatóan nem rendeli el a népszavazást abban a kérdésben: "egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?"

Több mint négy és fél órás, 280 perces záróvitát folytatnak le, majd zárószavazás lesz az új polgári törvénykönyvről. Az új magánjogi kódex, amelynek általános vitája egy évvel ezelőtt kezdődött el, alapvető elve az egyén autonómiájának, méltóságának, a magántulajdonnak és a szerződéses szabadságnak a tisztelete, a versenyképesség, az egyenlő felek egyenlő jogai és a gyengébbek fokozott védelme.

Olvasóink írták

  • 2. bélás 2009. szeptember 14. 12:51
    „Szabadkai magyarverőket is kitárgyalják?
    Most hogy a "munka" elkezdődik számukra is ( :) ) adnak még nagyobb jogokat a kisebbségnek? Fico megmondta a valót " .. A romáknak kötelességeik vannak, nem jogaik"..
    Amúgy meg mi az hogy elkezdődik a munka? Az ország a béka segge alatt, ők meg vakációznak? Mi az az épület a Duna mellett, ovi?”
  • 1. turulvedo 2009. szeptember 14. 10:43
    „ingyenélök.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább fogynak a füsti fecskék Baranyában

Idén Csarnóta, Bár, Helesfa és Újpetre területén mérték fel a molnár- és a füstifecskék… Tovább olvasom