Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Elkezdődött a fesztivál

Kedden délután a Rábaközi Művelődési Központban másodszor kezdődött meg a Mediawave-fesztivál kapuvári programsorozata. A nemzetközileg is elismert filmes és kulturális mustra a hét végéig várja az érdeklődőket.
A művelődési központ kiállítótermében a három alkotó tárlatát Németh D. László lapigazgató nyitotta meg. A kiállításon Füzi Boglárka grafikus a Hany élővilágát bemutató rajzai, Nyíri Sándor uszadékfából készült szobrai és Mézám Koos kandallója láthatók. „ Mai civilizációnk erőszakos és bódító, akadályozza az elmélyülést. A lélek tompul, az odaadó figyelem csendje ritkán nyit utat az élő természethez ” – jelentette ki megnyitóbeszédében Németh D. László. A három alkotóról a következőket mondta: „ A terembe összegyűjtött munkák a teremtett világ kincsestárának lenyomatai. Hiszem, hogy e helyütt most megijed múlni az idő, s a hangulat rejlő varázsa új formát, bűvös megjelenést, s lelket gyönyörködtető valóságot ölt. ”
A megnyitót követően a Kis-Rábán felállított vízi színpadon a vitnyédi Fekete Gyöngyszemek elnevezésű romaegyüttes koncertezett.
Az est folyamán színpadra lépett még a holland és curacaói tagokból álló Izaline Calirter zenekar, akik Kapuváron szerepeltek először a Mediawave közönsége előtt. A különleges, ritkán hallható dallamokat és ritmust egy csodálatos hangú fekete bőrű lány énekelte. A fesztivál első napját a Trottel együttes koncertje zárta.
Május elsején a hanyi kisvasútról szóló film szegezte a vízpartra az érdeklődőket. A filmet ugyanis a Kis-Rába hídjára kifeszített vászonra vetítették, és természetesen nem maradt el a májusfa-állítás sem, emellett a gólyalábas felvonulás is nagy tetszést aratott a kapuváriak körében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi négykezes

Ránki Dezső, a csodagyerekként indult világhírű zongoraművész a soproni Petőfi Színházban adott… Tovább olvasom