Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Elkezdődött a FranciArt eseménysorozat

A magyarországi "FranciArt" eseménysorozat keretében szerdán előadássorozat kezdődik az Európai Unió bővítéséről a budapesti Francia Intézetben.
A januárban indult, novemberben záruló kulturális évadot a Francia Köztársaság budapesti nagykövetsége hirdette meg a Franciaországban 2001-ben nagy sikert aratott "MagyArt" viszonzásaként.

A programsorozat keretében szerdán az új EU-tagok számára adódó legsürgősebb közigazgatási, szervezési, átképzési feladatokról hangzik el előadás.

A szervezők tájékoztatása szerint egy héttel később a francia-német egyensúlykeresésnek, 26-án pedig az "egyszerű" állampolgárok részvételének, illetve passzivitásának az Európai Unió építésére gyakorolt hatásáról lesz szó.

A zenei programok sorában Gounod Faustja hangzik fel pénteken és szombaton a nizzai és a szegedi operaház közös előadásában Szegeden.

A modern zene iránt érdeklődőket - ugyancsak a hétvégén - a budapesti francia, brit és német kulturális képviselet programjára várják a budapesti Kortárs Művészetek Házában; az eseményt a magyar Komputerzenei Alapítvánnyal közösen rendezik.

Folytatódik "A tudomány egyszerűen" című előadássorozat, amelynek keretében francia tudósok tartanak előadásokat egy-egy tudományág legfrissebb eredményeiről.

A szemléletében a Mindentudás Egyeteme céljaival rokon sorozat első vendége Jean-Pierre Changeux neurobiológus, a Pasteur Intézet tudósa volt.

A sorozat következő előadója - március 10-én - Claudie Haigneré orvos-biológus, a francia kormány kutatási és technológiai ügyekkel foglalkozó minisztere, az első francia űrhajósnő lesz, aki 1996-ban orvosi kísérleteket végzett a Mir űrállomáson.

Claudie Haigneré a tudományos elhivatottságtól a tudományos eredményig vezető út technikai és etikai kérdéseiről tart előadást.

mti

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kártékonysági listát a Klez vezeti

Számottevően nőtt mind a számítógépes vírusok, mind a spamek, mind az internetes csalásra buzdító… Tovább olvasom