Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Elkezdődött a tüntetésen verekedéssel vádolt néni pere

Megkezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon pénteken annak az 58 éves nagymamának a büntetőpere, akit azzal vádolnak, hogy 2006. október 23-án délután megrugdalt és megvert egy rendőrt a Deák téren. A büntetlen előéletű, diplomás belsőépítész tagadja a vádat, szerinte ok nélkül bilincselték meg őt a rendőrök.
A tárgyaláson tett vallomása szerint az idős asszony a beteg unokáját akarta meglátogatni a kórházban, metróval utazott a Deák térig, ahol nem tudott átszállni, mert a szerelvények ezután már nem álltak meg ennél a megállónál. Elmondása szerint meglepték és megdöbbentették a Deák téren tapasztaltak, a könnygáz, a lövések hangja, a rendőrsorfal és az alacsonyan köröző helikopterek, amelyeket látva tétovázott, merre induljon. Ekkor szerinte ok nélkül elfogták és elvitték a rendőrök.

Két rendőr tanúként azt mondta, hogy egyikükre az asszony - amikor felszólította, hogy hagyja el a területet -, rátámadt, és többször megrúgta és megütötte a testpáncélt viselő rendőrt. Ezt a vádlott mindvégig tagadta. A védelem több, a rendőri vallomásokban és jelentésekben szerintük fellelhető ellentmondásra hívta fel a figyelmet a tárgyaláson, de a szembesítések nem vezettek eredményre. A tárgyalás végén a sértett rendőr tanú azt kérte a bíróságtól, hogy vessék őt poligráfos vizsgálat alá.

A per további tanúk meghallgatásával március 13-án folytatódik a PKKB-n.

Olvasóink írták

 • 7. flexsnake 2009. január 10. 17:25
  „A megverés alatt nem az értendő hogy félholtra szapulta :D
  Nyilván megütötte a rendőrt.Ez elegendő ok.Ha meg a felszólításra nem hagyta el a helyszínt akkor ellenállt a rendőri intézkedésnek ez ilyen egyszerű.Szokják már meg az emberek hogy a rendőrnek olyan jogai vannak a foglalkozásából eredően amilyenek a civileknek nincsennek.Ha azt mondja: -Mama, menjen haza! Akkor az a szerencsétlen ne hadonásszon a botjával, hanem csoszogjon szépen elfelé.”
 • 6. cartagonova 2009. január 09. 21:17
  „4.kobold nincs igazad, a magáévá tevés volt a szélsőséges néni eredeti szándéka,csak a rendőr ellenállt, ez bőszitette fel annyira a szupernagyit, hogy leteritette a kiszemelt közeget! Ki fog derülni meglátod!”
 • 5. LukSzusz 2009. január 09. 16:30
  „Terminátor Mária a becsületes neve,7 danos,fekete öves karate mester,egyedül szétvert egy rendőr hadosztályt,én láttam.”
 • 4. kobold 2009. január 09. 16:07
  „lehet hogy szélsőséges ez a "néni" nemtudom ,de azon gondolkodom , hogy egy életerős
  testpáncélt viselő rendőrt megvert ez azért érdekes,még szerencséje a rendőrnek ,hogy a "néni" nem tette magáévá.
  ez tényleg szégyen a rendőrségre nézve!!”
 • 3. flexsnake 2009. január 09. 14:21
  „lehet csak éppen arra járt mint az árpisávosok, a kezükben az nem kő volt hanem kenyér és csak ételt vittek a rendőröknek.Megy a mozsdatás rendesen.Az 58év nem zárja ki a bünelkövetést.Láttam én már nyugdíjas szélsőségest.”
 • 2. savos 2009. január 09. 14:13
  „"...ok nélkül elfogták és elvitték a rendőrök..." Méghozzá másfél napig egy cellában tartották, ahonnan még a hozzátartozóit sem értesíthette. Erre képes a rendőrségünk. Ez a per mélyen lejáratja az "igazságszolgáltatásunkat" és a "független" bíróságot is. A DM-rő nem is beszéklve, hogy ezeket a tényeket (is) elhallgatja.”
 • 1. Horton 2009. január 09. 13:25
  „Szöröncsétlen néni......nem is gondoltuk, hogy a rendőr a hibás egy 58 éves hölgyel szemben.....
  Különben is, mit keresett egy néni az utcán, okt. 23-án délután?......hát, nem is értem....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3,1 százalékkal emelkedik a nyugdíj

Ez év január elsejétől az ez előtt megállapított nyugdíjak 3,1 százalékkal emelkednek - jelentette… Tovább olvasom