Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Ellehetetlenített nagycsaládosok?

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) szerint az Új egyensúly program nincs tekintettel a nagycsaládosokra, akiknek ellehetetlenítik a helyzetét az életbe lépő megszorító intézkedések.
A tandíj, a lakóingatlanok megadóztatása, az egészségügyben tervezett vizit- és receptdíj bevezetése, a közműdíjak emelése – többek között ezeket az intézkedéseket említette a sajtótájékoztatón Morvainé Bajai Zsuzsanna elnökhelyettes azoknak a lépéseknek a sorában, amelyek súlyosan befolyásolják ezeknek a családoknak a helyzetét.
A tandíj adómentességének csökkentéséről szólva elmondta: az intézkedés nincs tekintettel arra, hogy egy családban hány egyetemre, főiskolára járó gyermek él. Az ingatlanadó bevezetése sincs tekintettel arra, hogy egy családban hány gyermek nevelkedik. Az egészségügyben bevezetni tervezett vizit- és receptdíj a gyermekek és a szülők egészségi állapotának romlásához fog vezetni, hiszen – mivel nem fogják tudni kifizetni ezeket a hozzájárulásokat – majd csak akkor fordulnak orvoshoz, „ha már nagy a baj” – mondta az elnökhelyettes. A közműdíjak emelése kapcsán közölte: a jelenleg alkalmazott energiaár-kompenzáció nem gyakorol hatást a családi kasszára, hiszen változatlanul a felhasznált energiamennyiséget veszi figyelembe. Pont azok fognak többet fizetni, akik miatt bevezették a kompenzációt, hiszen egy nagycsalád lényegesen több energiát fogyaszt. Így – véleményük szerint – a kompenzáció alapja az egy főre jutó gáz és áram mennyisége kell hogy legyen. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sérültek és egészségesek színpadon

Harmadik produkcióját mutatta be a hétvégén a Komédiás Magyar Integrált Színház Kőszegen. A… Tovább olvasom