Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Ellen-ellentüntetés a szabad véleménynyilvánításért

Ellen-ellentüntetés szervezését kezdeményezik a Tilos Rádió hétfő reggeli műsorvezetői. A demonstráció célja a szabad véleménynyilvánítás erőszakos elfojtására tett kísérletek elleni tiltakozás a hétvégi melegfelvonulás kapcsán.
Hétfő reggel a Tilos Rádió 7térítő című műsorának házigazdái - magánszemélyként - élő rádióadásban kezdték el az első hazai ellen-ellentüntetés szervezését.

A demonstráció célja, a szabad véleménynyilvánítás erőszakos elfojtására tett kísérletek elleni tiltakozás.

A műsor készítői és meghívott vendégeik a rádióba betelefonáló és a műsort folyamatosan a Tilos weboldalán kommentáló hallgatókkal közösen fogalmazták meg, hogy mi célból vonulnak az utcára 2008. július 5-én. Az ellen-ellentüntetés célja a szabad véleménnyilvánítás erőszakos elfolytására tett kísérletek elleni tiltakozás.

A hétvégi Meleg Büszkeségi napi LMBT-felvonulást szervező egyesület székhelyének helyet adó klubot néhány napja, a helyszínen szórakozó vendégek életét is veszélyeztetve felgyújtották. Az interneten szélsőséges csoportok csapatokat toboroznak a melegfelvonulás megzavarására és a felvonulás résztvevőinek megtámadására – Budapest morális védelme érdekében.

Az ellen-ellentüntetés szervezői ugyanakkor állítják, hazánkat nem a világ minden demokratikus országában megrendezésre kerülő Meleg Büszkeség napi menettől, hanem azoktól a törvényeket semmibe vevő, erőszakos elemektől kell megvédeni, akik egy-egy kérdésben sörösüvegekkel és benzinespalackokkal fejezik ki magukat. Az ellen-ellentüntetők elfogadhatatlannak tartják, hogy hazánkban a Molotov-koktél rendszeres eszköze lett a vélemények ütköztetésének. Valódi demokraták és jó érzésű emberek nem nézhetik tétlenül, hogy bizonyos, jól körülhatárolható csoportok önkényesen kívánják eldönteni, ki gyakorolhatja gyülekezési és szólásszabadságát 2008-ban Budapesten, és ki nem. A demonstráció a elharapózott erőszakra kívánja felhívni a figyelmet, és teljes szolidarást kíván vállalni a melegfelvonlás résztvevőivel.

A szervezők arra kérik a hozzájuk csatlakozókat, vigyenek majd magukkal bármilyen szimbólumot, ami a békességre, erőszakmentességre utal!

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Nana23 2008. július 02. 14:02
  „A sok meleg parti nem erti meg, nem az a baj, hogy valaki a sajat nemehez vonzodik, hanem hogy ezt gusztustalan modon hirdeti!
  Ez egy betegseg, a termeszet rendje nem ez, akkor a rakosok is oltozzenek mini rozsaszin szoknyaba es forgassak a mu nemiszervuk???

  Sajnos a nagy elnyomast en nem erzekelem ennek a korszaknak epp az a hatranya hogy azt hirdeti hogy kozosulj mindenkivel, ami szanalmas, inkabb olvasnanak, es talalnak meg sajat maguk az emberek...

  Mellesleg az AIDS elterjedeseert is halasak lehetunk nekik (ezt miert hagyjak ki sokan? ;)

  Orulok, hogy nem valalhatnak gyereket, egy beteg ne neveljen egezseges gyereket.Igen is kihat a gyerek felfogasara ha ket apukaja vagy anyukaja van.
  Nem vagyok meleg ellenes, nem erdekelnek, de a felvonulas gusztustalan.”
 • 23. loc 2008. július 01. 14:29
  „"elfolytására", "szolidarás"
  szép.”
 • 22. gabcd 2008. július 01. 07:47
  „Szép kis baráti társaság lehet! Eltudom képzelni mennyire szabadon és liberálisan "bevelhetik" a gyereket!”
 • 21. kisvakon/d/ 2008. július 01. 07:16
  „Extra, bocsánat az "is" kimaradt, helyesen a mondat így van: mert épp itt van már az ideje. (No, a kötöszködésben jó vagy!)
  Normális család? mi is az? az hogy két különböző nemű nevel gyereket? attól az már normális család? Az normális, hogy a szomszédban a gyerek nem anyának, és apának hívja szüleit, hanem a keresztnevükön szólítja őket?vagy az, hogy verik egymást és a gyereket is? amikor meg szólunk nekik hajnali2-3 körül, akkor meg mi vagyunk a bunkók? Van egy leszbikus pár ismerős a baráti társaságunkban és látnátok, hogy ők, hogy nevelnek gyereket!
  Gyönyörű, és fantasztikus! Tökéletes lelki nyugalomban él a gyerek, és szerintem ez a lényeg! Nem a nemek a fontosak szerintem, hanem az akarat(közösségért, családért) és a szeretet.”
 • 20. ettyempitty 2008. június 30. 23:43
  „Total! Benne vagyok! Mutassuk meg nekik!”
 • 19. total 2008. június 30. 23:35
  „Én azt javaslom, ha már mindenki tart felvonulást, mi, normális emberek is tartsunk! Mutassuk meg, hogy nem csak szélsőségek, melegek, antifasiszták, parádésok... vannak itt, hanem normális családban élő emberek is!!!!”
 • 18. Extra 2008. június 30. 22:20
  „"és mert épp van már az ideje." Ez nagyon értelmes hozzászólás volt!”
 • 17. kisvakon/d/ 2008. június 30. 22:12
  „No, akkor egy kis info:
  1969. június 27-én történt, hogy New Yorkban rendőrök kezdtek el melegeket verni, ezek után több napig tartó zavargások voltak a városban.
  Na ennek a véres, nem túl barátsgos találkozásra emlékezve tartanak ma már világszerte felvonálst a melegek.

  Na, elvileg ezért! és mert épp van már az ideje. Bár ahogy itthon egy állami ünnepséget sem lehet lassan kulturáltan megünnepelni, úgy tuti ebbe is belekötnek majd.
  Még mielőtt elkezdtek pocskondiázni, nem. Nem hasonlítom a meleg felvonulást az állami ünnepekhez.”
 • 16. Impeachment 2008. június 30. 21:56
  „Bespin!

  És szerinted a felvonulás csak azokból áll, akik a kamionokon vonaglanak? Mert szerintem nem. Az megint egy más kérdés, hogy a média csak őket mutatja, de mint tudjuk, a média értékduáljából kifolyólag elsősorban a szenzációt, a botrányt keresi, amibe mindez tökéletesen beleillik.

  Az pedig, hogy ugyanazt írom le, egyszerű okra vezethető vissza. Három pólus van markánsan jelen - aki ellenzik a felvonulást, de toleránsnak titulálják magukat; akik utálják a melegeket, és mennek dobálni; és akik a jogokat hangsúlyozzák. Az érvrendszer többnyire ugyanaz, manapság már nehéz újat mondani.”
 • 15. Online 2008. június 30. 20:50
  „Szabolcs2!
  Akkor ott kellett volna Galgagyörkön hagyni a fiatal házaspárt ebek harmincadjára? A Himnuszt énekelte a falu ! És nem a polgármesternek! A Magyar Gárdának!”
 • 14. bespin 2008. június 30. 20:43
  „"Az ilyen rendezvények idején mindig a tőlük való idegenkedés küzd bennem a szólás- és lelkiismereti szabadságba vetett hitemmel."
  Szabolcs2 ez egy jó mondat volt.Tehát te is idegenkedsz mindenféle ilyen jellegű demonstrációtól.
  A szólás és lelkiismereti szabadság mindenkinek jár, csak valakiknek jobban, valakiknek kevésbé jobban a mai Magyarországon. Ez itt a legfőbb probléma, minden figyelemfelhívó felvonulást ugyanakkora komolysággal kellene figyelemmel kísérni-e a médiának és az un. "politikai elitnek". Jelenleg nincs egymáshoz közel a mérleg nyelve.”
 • 13. Szabolcs2 2008. június 30. 20:23
  „A nekem címzett hozzászólásokat nem minősíteném, mert minősítik azok saját magukat :)
  Úgy látszik viszont, h a "demokrácia" szót sokan sokféleképpen értelmezik.
  A melegfelvonulást én nem szeretem. Mint ahogy nem szeretem a magyar gárda, vér & becsület stb.. jellegű fasisztoid felvonulókat sem, ám mégsem ágálok ellenük soha, és mégsem jut eszembe tojásokkal meg üvegekkel dobálni őket. Az ilyen rendezvények idején mindig a tőlük való idegenkedés küzd bennem a szólás- és lelkiismereti szabadságba vetett hitemmel. Azt mondom: egye fene, ennyi nekik is jár, ha nem bántanak senkit. Legfeljebb nem sétálok arrafelé, ha nem tetszik.”
 • 12. Dew 2008. június 30. 20:16
  „Vajon a Becsület-napi megemlékezés ellentüntetői ellen is tüntetni fognak? Vagy addig már nem terjed a szólásszabadság?”
 • 11. hetero 2008. június 30. 19:49
  „Pont a Tilos Rádió ágál? Először mindenki söprögessen a saját háza előtt, után osszon észt.
  Egy szélsőségesen keresztény és magyar ellenes médiumtól egy ilyen megnyilvánulás elég nevetségesnek tűnik.
  (2007. Karácsonyán például F.ck The X-Mass Partyt rendeztek... )”
 • 10. bespin 2008. június 30. 18:15
  „Felelősségrevonókám ,vádatemelsz??
  Te is ugyanazt írtad le, mint itt többen, csak mondjuk úgy kicsit intellektuálisabban.
  A törvényi intézkedés tegye őket helyre, ne az exhibicionizmus legyen az elsődleges erő a jogok kiharcolására.
  Jó pár média ember, közszereplő ha bevallná nyíltan az identitását, biztos sokan átértékelnék a hozzáállást. Nem ítélem el a másságot, de nem ez felvonulás a helyes figyelemfelkeltő fórum. A felvonulók a legszélsőségesebb mássághírdetők és a divatbuzik.
  A berlini gayday hétvégi eseményeiről valamelyik kereskedelmi adó pont azt a jelenetet vágta be, amikor két pasi imitálta a kamion tetején az aktust. Szerinted így kell kifejezni a másságot???”
 • 9. Impeachment 2008. június 30. 17:51
  „Bespin!

  Az, hogy neked mi tetszik, és mi nem, az az emberi jogokra nézve szerencsére teljesen lényegtelen.

  Pan.cser!

  A tolerancia nem azt jelenti, hogy szeretned kell azt, amit csinálnak. Erről szó sincs. Csak fogadd el. Fogadd el, hogy ők is ugyanolyan emberek, mint Te, csak ők nem a hobbijukban különböznek, hanem szexuális identitásukban. Az pedig, hogy miért így vonulnak fel, jó kérdés....szerintem is lehetne visszafogottabban, a többséget nem provokálva. De vajon úgy elérnék-e a célt? A célt, hogy mindenki az ő ügyükről beszéljen, és bekerüljenek a médiába? Szerintem a most választott mód sokkal hatásosabb e cél elérésére.

  Géza!

  Igaz, valakinek a szexuális beállítottsága az magánügy. De vajon az magánügy-e, hogy a társadalom és a törvények nem azonos módon kezelik őket? Hiszen nem házasodhatnak, nem fogadhatnak gyereket örökbe, a munkahelyük gyakran diszkriminálja őket. Innentől pedig a kérdés már több, mint magánügy, és helyet kap a politikában. Persze a végső döntést mindig a parlament hozza meg - ám emlékeztetnélek például az afroameriakiak polgárjogi küzdelmeire az USA-ban, ahol ezen döntés meghozatalához igen heves utcai összetűzések voltak szükségesek, és tüntető "négerek" (ennyit a PC-ről) ezreire. Ráadásul esetünkben a melegek jogainak elismerését bonyolítja, hogy a teljes egyenjogúsághoz (amiért tüntetnek), alkotmányt kellene módosítani, amihez viszont 2/3 kell. Ami pedig nincs, és egy ideig nem is lesz meg senkinek. Így a szimpla parlamenti döntésre való hivatkozás a probléma és az egyenjogúság egyszerű félretolása.”
 • 8. Ful 2008. június 30. 16:47
  „Megjegyzem a legnagyobb melegellenesek alig várják a leszbikus hajlamú csajokat.
  Szólni kéne nekik, hogy az is homoszexualitás...”
 • 7. Ful 2008. június 30. 16:45
  „Kit érdekel?
  Aki akar vonuljon és örüljön - akár annak is hogy luk van a s..gén.
  Addig érdekes az egész, míg figyelemfelkeltőnek hiszik.”
 • 6. Kőváry Géza 2008. június 30. 15:52
  „Szabad vélemény nyilvánítás?
  A csendes többség azért "csendes", mert a médiában a melegekkel kapcsolatosan csak a melegnek tetsző, melegeket támogató vélemények jelenhetnek meg...
  Hol itt a szabadság? A normális többség szabadsága?
  Én ugyan nem akarnék erőszakos lenni a melegekkel, de az ő "erőszakos" nyomulásuk se tetszik nekem... A hetero habitus a normális szerintem és ezt nem fogja egy felvonulás, avagy propaganda sem megváltoztatni bennem... A kollegáimat, ismerőseimet sosem kérdezem arról, hogy anál, orál, avagy BDSM affinitásuk van-e... Ez a magán ügyük... Ahogyan a másságnak sem az utcán lenne a helye... otthon mindenki rendezze le... élje meg, ha akarja... de normálisnak elfogadtatni ne akarja mással... Mindenáron... mert az erőszak erőszakot szül... Az utcai zajongás meg zajos ellenkezést...
  Bizonyos szempontból értem, hogy a bejelentett élettársi kapcsolat pl. fontos lehet a melegeknek... de az ilyen kérdés nem az utcán szokott eldőlni, hanem a parlamentben...
  Ugyanakkor kíváncsi lennék a reakciókra, ha a poligámok akarnának felvonulni és követelni a poligámiát...
  Mekkora lenne akkor a szabadság?
  Holott a világ nagyobb fele poligám... Buddhizmus, hinduizmus, iszlám, természeti népek... A világ 3/4 része...”
 • 5. egyszeru polgar 2008. június 30. 15:00
  „A szabad velemeny nyilvanitas nagyon fontos. En borzazalmasan irtozom az ilyen majomkodasoktol mint a melegek felvonulasa,de a megtiltasat valoban jogtalannak tartom. Inkabb esz ervekkel kellene a tudtukra adni, mennyire felesleges amit tesznek, hiszen mar nem tiltott a homoszekszualitas. Talan egy ellenfelvonulassal mi, nem homokosok helyrebillenthetnenk a dolgot. Akkor biztosan nem ereznek erdekesnek a sajat szereplesuket, hiszen nem lenne rendkivuli.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovák bűnözők tűntek fel Győr-Moson-Sopron megyében

Mosonmagyaróvár - Megtöbbszöröződött a vagyon elleni bűncselekmények száma az év eleje óta… Tovább olvasom