Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Ellenőrzik az információkat a jegyzőjelöltről

Vélhetően rendkívüli testületi ülést összehívva döntenek majd a mosonmagyaróvári jegyzői poszt betöltéséről, illetve pályáztatásáról. A jelölt kapcsán felmerült ellentmondásokat a polgármesternek még nem sikerült teljesen tisztáznia, az információkat ellenőriznie.
Egyelőre továbbra sem tudni, hogy miként alakul a mosonmagyaróvári jegyzőválasztás. Amint arról lapunkban tegnap beszámoltunk, az önkormányzat képviselő-testülete csütörtöki ülésén döntött volna a város új jegyzőjének kinevezéséről, ám a polgármester az utolsó pillanatban levetette napirendről a kérdést. Szabó Miklós nyilatkozata szerint olyan új információk jutottak a tudomására ugyanis a szakbizottság által támogatott egyetlen jelöltről, amik befolyásolhatják a döntést. Ám ezeket az értesüléseket még ellenőrizni kell.
Szabó Miklós polgármester a Kisalföld érdeklődésére tegnap elmondta: a felmerült informá-

ciókat továbbra sem sikerült még teljes mértékben tisztázni. Az etyeki önkormányzat a mosonmagyaróvári polgármester megkeresésére még a csütörtöki ülés előtt néhány órával faxon küldött egy hivatalos igazolást, amiben leírták: a mosonmagyaróvári pályázó 2005. január 1-jétől 2006. október 16-ig állt közszolgálati jogviszonyban az etyeki önkormányzatnál. A polgármester elmondta: ezzel szemben a jelölt 2007. február 20-i dátummal kelt pályázatában az szerepel, hogy 2005. január 1-jétől Etyek község önkormányzatának jegyzőjeként dolgozik.
A jegyző közszolgálati jogviszonyának megszüntetéséről szóló határozatot még nem küldte meg az etyeki önkormányzat Mosonmagyaróvárra. Ennek birtokában döntenek majd a továbbiakról az ügyben. A polgármester szerint vélhetően rendkívüli testületi ülést hívnak össze az ügy tisztázása érdekében.
A jelölttel kapcsolatos értesülések hivatalos megerősítésére ugyan még várni kell, ám annyi bizonyos, hogy Etyek község önkormányzatának internetes portálján – www.etyek.hu – a település jegyzőjeként Krauszné Heitler Márta szerepel, aki viszont nem azonos a mosonmagyaróvári jelölttel. Az ellentmondást tisztázandó a Kisalföld fölajánlotta a megszólalás lehetőségét a jegyzői posztra pályázó személynek, ám ő ezzel egyelőre nem kívánt élni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

fontos mérkőzések a hétvégén

Kiesési rangadónak is titulálható összecsapást rendeznek Sopronban. Az ETO Pakson legalább egy… Tovább olvasom