Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Ellenparádé: mégis lesz hetero büszkeség napja

Tavaly még elutasították, a napokban viszont már tudomásul vette a rendőrség a szeptember 4-ére meghirdetett hetero büszkeség napi vonulást az Andrássy útra - írta hétfői számában a Magyar Nemzet, amely szerint a menet forgatókönyve ugyanaz, mint a melegparádékon.
A napilap felidézte: az ötletgazda már tavaly szeptemberben bejelentette a rendezvényt, ám akkor a rendőrség elutasította kérését, mondván: túl távoli a megjelölt időpont, nem látják előre milyen közlekedési viszonyok lesznek egy év múlva. Koletár Csaba május 24-én újabb beadványt írt, ezúttal zöld jelzést kapott a hetero menet - írta a lap.

Koletár a napilapnak azt mondta: a rendezvény célja, hogy megmutassák, nemcsak az azonos neműek, hanem a különböző neműek viszonya is figyelemre méltó. Egyúttal tiltakozni szeretnének az ellen, hogy Magyarországon a homoszexuális eszméket nyíltan gyakorolni és népszerűsíteni lehet - írta a lap.

Olvasóink írták

71 hozzászólás
 • 71. SP 2010. június 14. 22:17
  „Szomorú, hogy van miért ellendemonstrálni. Az okot kellett volna kapásból betiltani.
  Mi lesz a következő demó?
  Alkoholisták tántorognak szervezetten parádézva, egymásra okádva? Van ez is, az is, de minek a magamutogatás, az önreklám? Gyerekek, fiatalok, válasszatok! Buzik lesztek vagy antibuzik?
  A demokráciából gúnyt űznek?
  1. hozzászólás saturnus Az egyház meg nem vonul. Van elég bajuk a pedofíliával, a nőtlenségből adódó torzulással.”
 • 70. smalltown 2010. június 14. 19:17
  „na igen, ha valaki csak annyit ert az egeszboll,hogy kinek all jobban a habos rozsaszin...:(”
 • 69. vári 2010. június 14. 18:58
  „Alors

  "de azért kicsit más két krapek habos rózsaszínben, mint két nőci egy habos rózsaszínben... "

  Ez pusztán ízlés kérdése.”
 • 68. Alors 2010. június 14. 18:18
  „Hoppá, szeged1... csak nem?... no, de ez a te dolgod... de azért kicsit más két krapek habos rózsaszínben, mint két nőci egy habos rózsaszínben... utóbbi nem olyan buzis... ne kérdezd, miért... próbáld megérteni:)”
 • 67. szeged1 2010. június 14. 17:12
  „Kedves Krisztoballit!!
  Biztosra veszem, hogy férfinek tartod és érzed magad. Ugye? És mellette gondolom heterónak:-)))Játszod itt az eszed a nagy szavakkal, közben meg te ugyanűgy mint minden hím te is a te szavaiddal élve,""erkölcstelen""lezbi lányokról fantáziázol:-)))Minden férfi nemű lény kiváncsi rájuk és ez mellett életében legalább egyszer szeretne két lánnyal lenni. Ne hazudj önmagadnak.Tehát. Nem kellenek itt a nagy szavak,a melegek ugyanolyan emberek mint te vagy. Sőt lehet, hogy külömbek, mert ők felmerik vállalni érzésüket, nem ugy mint te és a hozzád hasonlóak. Úgy hogy ne piszkáld őket, inkább nézz mélyen a tükrödbe és gondolkozz el azon, hogy te vajon melyik csoportba tartozol. Ha őszinte vagy magadhoz, akkor nagyon meg fogsz lepődni a végeredményen.További szép napot neked.”
 • 66. smalltown 2010. június 14. 17:12
  „"Egyúttal tiltakozni szeretnének az ellen, hogy Magyarországon a homoszexuális eszméket nyíltan gyakorolni és népszerűsíteni lehet"

  Ugy tudom, letezik olyan, hogy EMBERI JOG. Most tehat az ellen tiltakoznak. Gratulalok.”
 • 65. gróf 2010. június 14. 16:37
  „sanye0706!
  A hetero felvonulás Téged felháborít. ... Tán a meleg az nyugtat?”
 • 64. potzok 2010. június 14. 15:28
  „akkor már nem lehetne visszahozni a budapest parádét???”
 • 63. sanye0706 2010. június 14. 15:05
  „Eltúloztam a dolgot, dühből írtam, mert néhány dolog felháborít. Elnézést.
  Ezt akartam még hozzátenni.
  bye”
 • 62. Logaritmus 2010. június 14. 15:00
  „Szerintem felesleges és szánalmas ez az "ellen" felvonulás. Az, hogy a melegek kiállnak a jogaikért természetes joguk, ezt az Alkotmány is védi, és tekintettel arra, hogy a mai napig hiába él együtt 30-40 évig egy meleg pár, mégsem tudnak törvényesen örökölni egymás után, helye van a figyelemkeltésnek. (Szerintem annak már nem, hogy ezt igénytelenül és ízléstelenül teszik.) A heteroszexuálisoknak szexuális alapon semmilyen joguk nem csorbul, maximum fényes nappal nem lehet az utcán szexelni. Ezért felvonulni? Ezzel csak gúnyt űznek a melegekből, magukból meg hülyét csinálnak és a médián kívül senki nem lesz rájuk kíváncsi. Persze ehhez is joguk van. :)”
 • 61. Alors 2010. június 14. 14:21
  „Szerintem, rossz a cím... vagy a megfogalmazás... vagy félrevezető... vagy szenzációéhes:
  Miért kell ezt ellenparádénak "nevezni"... ez egy szimpla séta, ahol az ember végigsétál az Andrássy úton... az hogy ellenparádénak hívják és rögtön a gaypride-dal összefüggésben emlegetik, az csak azt jelenti, hogy az embereket, akik kitalálják, olvassák, kommentelik, sokkal jobban érdekli a buzivonulás, illetve minden, ami az ellen van...
  Szerintem, csak végig kéne sétálni minden figyelemfelkeltő dolog nélkül, nem zajoskodva, nem büszkülve, csak nyugodtan... aki buzi létére ezt támadásnak ítéli, ítélje... az az ő dolga
  ez a Sanyi érdekes figura, de erre nem pazarlok több karaktert... meg ez a SandWitch is (a "helyesen" írt nevével)... de erre pláne, nem... nehogy kikapjak a helyesírásom miatt:)”
 • 60. krisztoballit 2010. június 14. 14:19
  „59. hozzászólás vári

  Ennek a fajta erkölcsösségnek lesz a próbája a cikkben említett felvonulás. Nagyon bízok benne, hogy kulturált módon fog lezajlnani.”
 • 59. vári 2010. június 14. 14:08
  „krisztoballit

  Akkor abban megegyezhetünk, hogy az exhibicionizmus nem kizárólag a melegek sajátja. A Budapest Parádé a legjobb bizonyíték erre.
  Egyébként én is úgy gondolom, a melegekre ugyanazon erkölcsi szabályok vonatkoznak, mint a heteroszexuálisokra, vagyis: ha a heteroszexuálisnak nem illik mutogatnia a szexualitását, akkor a homoszexuálisnak sem. De: felhívnám a figyelmet arra, hogy ez oda-vissza működik. Vagyis, ha a heteroszexuális megfoghatja a párja kezét az utcán, akkor a homoszexuális is.

  Ezen a ponton szokott kiderülni, ki az, aki általában az erkölcsöt félti, és ki az, aki a homofóbiáját rejti az erkölcsösség álcája mögé.Ugyanis a homofób már attól is kikészül, ha valakiről _tudja_ vagy csupán sejti, hogy meleg - nem kell hozzá semmiféle rózsaszín tanga...”
 • 58. krisztoballit 2010. június 14. 13:58
  „54. hozzászólás sanye0706

  A te szótáradban a tüntetés az egy pejoratív értelemben vett ige. Vannak olyanok is. De legtöbbször nem arról van szó, hogy egyes emberek nem tudnak magukkal mit kezdeni, ezért unalmukban kimennek tüntetni. Valójában tüntetések már nagyon régen is voltak, most is vannak, és mindig is lesznek. És nemcsak Magyarországon. Ezt fogd fel. Mert amíg ezen nem tudsz túllépni, addig nincs értelme bármiről is vitatkozni. Ja, és hozzáfűzném, hogy a tiltakozás nem szinonimája a tüntetésnek. Én nem járok tüntetésekre, de attól még tiltakozok.
  Ha nemcsak a tévéből lesnéd, hogy mi zajlik egy tüntetésen, akkor még talán meg is értenéd. Még senki nem halt bele, hogy használta az agyát, úgyhogy javaslom Neked is ezt a tevékenységet!”
 • 57. krisztoballit 2010. június 14. 13:52
  „55. hozzászólás vári

  Még csak a gaypridera sem kell elmenni, hogy láss ilyen embereket. Volt szerencsém egyszer részt venni a Budapest Parádé nevű rendezvényen, ahol szintén láttam érdekes embereket. Melegeket is szép számmal.
  Megjegyezném: nem csak azt utálom, amikor melegek másznak egymásra az utcán. Hanem egyáltalán. Az utca nem erre való. Csináljon mindenki a saját hálószobájában azt, amit akar. Melegfelvonuláson még nem jártam, ebben igazad van, így tényleg nem tudom pontosan, de ha ez a dolog alapjában véve ennyire természetes, akkor egy melegfelvonuláson pláne megtörténhet bármi. Nem tudom milyen gyakran jársz Pesten, de én rendszeresen összefutok exhibicionizmussal megáldott aberráltakkal, transzvesztitákkal és melegekkel, amikor arra tévedek.
  Zárszóként csak annyit, hogy vannak homoszexuális ismerőseim, akikkel mellesleg nagyon jól kijövök, még mielőtt valaki rám ültetné a homofób jelzőt. Az ő elmondásuk szerint is gyomorforgató az, ami a gaypride-on történik. Ha ők ezt állítják, nekem nincs okom megcáfolni.”
 • 56. unbelievable89 2010. június 14. 13:42
  „Véglények ugyanúgy vannak egy május 1-jén, egy akármilyen párt nagygyűlésén vagy egy operettfesztiválon. De ez a kettős mérce nem minden. Miután a tavalyi, minden szempontból makulátlan felvonulás óta is csak a rózsaszín bibliás egyeden tudnak lovagolni a mocskolódók, az se változtatna semmin, ha a felvonulók gyászmenetben, öltönyben és több órás néma csendben vonulnának. Vannak emberek, akikkel egyszerűen nem megy a kompromisszumkötés, az engedékenység.”
 • 55. vári 2010. június 14. 13:32
  „krisztoballit

  A "pride" nem csak büszkeséget jelent, hanem önérzetet is. Önérzet: "nem egy sz*rdarab vagyok, hanem olyan ember, mint te".
  Az önérzet szó szvsz pontosabban visszaadja a "gay pride"-ot magyarul.
  Sajnos a melegek közül sem mindenki érti.

  "Az viszont, amit csinálnak... menjenek ki a puszta közepébe, és fajtalankodjanak egymással meg a lovakkal is akár, ha akarnak, engem nem érdekel, de ne Budapest kellős közepén, a HŐSÖK TERÉT ÉRINTVE tegyék ezt!"

  Miért, a melegek "fajtalankodnak" a felvonuláson? Láttad?
  Azért kérdem, mert én még nem voltam kint, a tévéből pedig nehéz megállapítani, hanyadrészük provokál rózsaszín pávatollal a s*ggében.”
 • 54. sanye0706 2010. június 14. 13:25
  „51: Tökéletes magyar állampolgár vagy! :)
  Szerintem neked kellene sok mindent megértened még:) Nem ragozom tovább, te így gondolod én meg úgy, ennyi. Tüntess ha akarsz, én már megbántam, hogy belesüllyedtem a fórumozók közé:D
  Majd akkor én fogom be a gyerekeim szemét, Te meg tanítsd meg a sajátjaidat amire csak akarod.
  Szabad ország ez a miénk. Ugyebár...
  További jó "szórakozást"! :)”
 • 53. Titanilla 2010. június 14. 13:11
  „Végre itt a kánaán!! Más gondunk nincs, csuda jó nekünk!! Normális ember egyikresem egy el. Sem felvonulóként, sem nézőként.”
 • 52. krisztoballit 2010. június 14. 13:07
  „moderálva”
71 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivégzik a közlekedési hatóságot

Három és fél éves működés után megszűnik a Nemzeti Közlekedési Hatóság - írta pontosan meg nem… Tovább olvasom