Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Ellenzéki egyeztetés: nincs választási megállapodás az MSZP és szociáldemokraták között

Mesterházy Attila közleményében azt írta: Schmuck Andorral áttekintették a Magyar Szociáldemokraták Pártjának 15 pontos javaslatát, amely a nyugdíjasok élethelyzetének javítását célozza.
Nem lesz választási együttműködés az MSZP és Schmuck Andor szociáldemokrata pártja között. Utóbbi önállóan indulna a választáson.

Mesterházy Attila MSZP-elnök az MTI-nek pénteken küldött közleményében azt írta: Schmuck Andorral áttekintették a Magyar Szociáldemokraták Pártjának 15 pontos javaslatát, amely a nyugdíjasok élethelyzetének javítását célozza.

A szocialisták ebből 8-at elfogadhatónak tartottak, 7-tel kapcsolatban aggályokat fogalmaztak meg, abban azonban egyetértés volt, hogy a nyugdíjasok érdekeinek védelme a következő kormányzati ciklus prioritása lesz. Az MSZP elnöke közölte, ennek érdekében számítanak a szociáldemokraták ötleteire, és a két párt közös javaslatot dolgoz ki egy Európai Idősügyi Charta megalkotására.

Az MSZP ugyanakkor egyértelművé tette, nem tudja teljesíteni azt a kérést, hogy mind a 106 baloldali ellenzéki jelölt adjon garanciát a 15 pontos javaslatcsomag megvalósulására. A tárgyaláson sem listás helyekről, sem egyéni választókerületekről nem esett szó, mert Schmuck Andor pártja ilyen igényt nem fogalmazott meg - fűzte hozzá.

Schmuck Andor az MSZP székházából távozóban újságíróknak kilátásba helyezte, hogy pártja önállóan indul a 2014-es választáson, listát és mind a 106 választókerületben egyéni jelöltet állít.

Mesterházy Attila a Bajnai Gordon vezette Együtt-PM szövetséggel kötött - közös egyénijelölt-állításról, de különlistás indulásról szóló - megállapodás után jelentette be, hogy tárgyalásokat kezd Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójával, Schmuck Andor szociáldemokrata és Fodor Gábor liberális pártjával a választási együttműködésről. A DK-val már folynak, de egyelőre nem vezettek eredményre a tárgyalások.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

PDSZ: számos probléma tapasztalható a tanévkezdés után is a közoktatásban

Számos probléma tapasztalható a közoktatásban a tanévkezdés után is, a tanárok bérezésétől kezdve a… Tovább olvasom