Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Ellopták

az urnával

a hamvakat

Példátlan eset történt a legnagyobb győri köztemetőben: az úgynevezett 50-es urnafalból ismeretlen tettes hamvakat lopott el. Lapunk információi szerint két családtag: a megboldogult leánya és az élettárs is keresi H.-né földi maradványait, a rendőrség gőzerővel nyomoz.
Három napja az egyik családtag észlelte, hogy a november 9-én örök nyugalomra helyezett elhunyt urnatáblája körül valami hibádzik. Furcsállotta a fugázást, annál is inkább, mert a temetés november 9-én rendben lezajlott. Az elhunytat a lánya temettette el, úgy tudjuk, a költségeket is ő fizette. Az elhunyt élettársa azonban ebbe nem egyezett bele, mi több, többször hangot adott annak, hogy a temetést ő szeretné intézni. Hogy ez a vita játszott-e szerepet abban, hogy az 50-es urnafalból eltűntek H.-né hamvai, az még nem derült ki.
A tolvajnak még arra is gondja volt, hogy visszahelyezze az elhunyt márványtábláját, csakhogy a temetőben a hozzátartozóknak, később a gondnoknak is feltűnt: valami hibádzik.
A rendőrség keresi azt a tettest vagy tetteseket, akik megbolygatták az urnafalat és elvitték az elhunyt asszony földi maradványait. Szollinger János alezredes, a Győri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője a Kisalföldnek elmondta, kegyeletsértés megalapozott gyanúja miatt nyomoznak, ha kiderül, ki lopta el a hamvakat, az elkövető akár két év szabadságvesztésre is számíthat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdeklődik a közügyek iránt?

Tovább olvasom