Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 28°C Még több cikk.

Ellopták a harmadik harangot is Csernelyben

Szombatra virradó éjszaka ellopták a harmadik harangot is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csernely temetőjéből. A rendőrség egyelőre nem találja a színesfémtolvajokat.
A Független Hírügynökség két hete számolt be arról, hogy a csernelyi harangláb két nagyobb, hatszáz illetve ötszáz kilós, bronzból öntött harangjait négy méter magasságból a tolvajok leemelték és ellopták.

Az utolsó, körülbelül kétszáz kilós harang akkor a helyén maradt. A temetésekhez, misékhez azóta ennek a kis harangnak a hangja hívta a helyieket. Most harang nélkül maradt a falu. A rendőrség nyomoz, egyelőre eredmény nincs.

A harangokat az Amerikába kivándorolt csernelyiek öntették 1928-ban, idén lettek volna nyolcvan évesek.

Olvasóink írták

 • 8. zoltanz 2008. július 14. 10:03
  „Aki látástól vakulásig dolgozik, az éjszaka alszik, úgy lehet, a kimerültségtől ágyúzengés sem ébreszti fel. Aki meg a kocsmában vagy az ágyban döglik napközben, az eléggé kipihent ahhoz hogy sötétedés után lopni menjen. Hát enni is kell valamit, nem? Ásó, kapa nem áll kézre, jöjjön akkor a nagyharang... Minden napra jut egy néhány sötét ügy...”
 • 7. s z e g e d i 2008. július 12. 19:11
  „---------------bocsánat, a temetőből”
 • 6. s z e g e d i 2008. július 12. 19:09
  „Ha gondos gazda módjára járnak el,nem történik meg.Itt tanulságul szolgálhat,hogy a vagyonvédelmi eszközökről megfeledkeztek,legyen az egyház vagy bármi más jellegű tulajdon.Egy jól elrejtett riasztót vagy kamerát fel kellett volna szerelni ugyanis igy bármi mást is elvihettek volna a templomból.Vajon országunk melyik egyházi intézménye van ilyesmivel felszerelve ami természetes lenne?”
 • 5. Kései ötlet 2008. július 12. 18:26
  „Áramot kellett volna vezetni belé....”
 • 4. che 2008. július 12. 16:51
  „Sajnos azt aki sajat kezebe vaszi a megoldas kulcsat jobban buntetik mint azt aki ellen vedekezne...Ha csak nem miliomos es meg tud venni 1 sztar ugyvedet !”
 • 3. Megjött a fajvédő előörs, várjuk a többieket. 2008. július 12. 15:32
  „Nebassza már meg hogy még a falu legyen a hibás, mert ellopják a megélhetési bűnözők a harangját. Biztosan nekik nincs rá igényük, hogy ha elkaparják az utánuk maradt húshalmot a földbe, legalább a harang zúgjon értük, ha már könnyeket senki normális nem hullat.”
 • 2. klj_54 2008. július 12. 14:30
  „Miért kell ezen gúnyolódni?
  Ott is van bűnözés. (Skandinávia)
  Azt pedig senki ne próbálja elmagyarázni, hogy egy kettő mázsás (mostani lopás) harangot zajtalanul ellophatják! Ha a közösség semmit nem tesz önmagáért akkor ne sírjon!
  Tudnék külföldi példákat sorolni de itthon ez felesleges:(
  Itt mindenki a mennyei Atyától és az államtól vár segélyt, ahelyett, hogy önkezébe venné a dolgok irányítását...”
 • 1. Mai kis szines : A "c" - cikk 2008. július 12. 12:54
  „Gondolom, magas, szőke, kékszemű , tiszta tekintetű, daliás , kisportolt nem piros ladás skandinávok lehettek a tettesek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezen a hétvégén is erős lesz az UV sugárzás

Szombaton nagyon erős, 7,6 erősségű UVB sugárzásra kell számítani az országban. Ez azt jelenti, hogy… Tovább olvasom