Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Elloptak egy Csontváry-festményt Debrecenben

A debreceni MODEM raktárából ellopták Csontváry Kosztka Tivadar és Nemes Lampérth József egy-egy alkotását, amelyeknek az értéke összesen több mint százmillió forint - adta hírül a nol.hu.
A Népszabadság tudósítója szerint az intézmény múlt héten feljelentést tett, az önkormányzat is tud a Debrecenben példátlan bűnügyről, de a nyilvánosságot „elfelejtették" értesíteni – olvasható a nol.hu cikkében.

Csontváry Kosztka Tivadar Éjszakai jelenet kápolnával és alakokkal című festményéről készült reprodukció bekeretezve a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban 2014. április 24-én. A kép
Csontváry Kosztka Tivadar Éjszakai jelenet kápolnával és alakokkal című festményéről készült reprodukció bekeretezve a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban április 24-én. A kép eredetijét és Nemes Lampérth József Táj című tusrajzát ellopták a MODEM raktárából.
Fotó: MTI/ Czeglédi Zsolt

Az Antal-Lusztig-gyűjtemény két kiemelkedő darabja tűnt el, az egyik Csontváry Kosztka Tivadar Éjszakai táj holdvilágnál alakokkal című alkotása, amelyet a MODEM-ben nyolc évvel ezelőtt 80 millió forint értékben vettek át letétbe a debreceni önkormányzattal kötött szerződés alapján. A másik ellopott mű Nemes Lampérth József tusrajza Táj dombokkal címmel, ennek értéke a letétbe adáskor 25 millió forint volt.

A gyűjtemény tulajdonosa, Antal Péter debreceni műgyűjtő a Népszabadságnak azt mondta: nem tudni, hogy a műveket mikor és milyen körülmények között lopták el, és érthetetlen, hogy az ipari kamerákkal megfigyelt és biztonsági őrökkel felügyelt létesítményben miért nem vették észre hamarabb a bűncselekményt.

Nemes Lampérth József Táj című tusrajzáról készült reprodukció bekeretezve a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban 2014. április 24-én. A kép eredetijét és Csontváry Kosztka Tivadar É
Nemes Lampérth József Táj című tusrajzáról készült reprodukció bekeretezve a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban április 24-én. A kép eredetijét és Csontváry Kosztka Tivadar Éjszakai jelenet kápolnával és alakokkal című festményét ellopták a MODEM raktárából.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Antal Pétert mintegy két hete értesítették a MODEM-ből, hogy nézzék át a földszinti raktárt, mert nem találnak két képet. Ezután Kukla Krisztián igazgató belső vizsgálatot rendelt el, majd múlt héten feljelentést tett.

Az MTI kereste a MODEM-et, de egyelőre nem érte el az intézmény illetékesét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem javult a cégek munkaügyi fegyelme tavaly sem

A feketelista.hu nyilvántartása szerint 2013-ban összesen 3551 esetben szabott ki munkaügyi bírságot a hatóság. Tovább olvasom