Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Elmarad a BKV sztrájk

Elmarad a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) dolgozóinak csütörtökre tervezett sztrájkja - jelentette be Kocsis István, a BKV vezérigazgatója, a szerda délutáni egyeztetés után.
Nemes Gábor a sztrájkbizottság szóvivője döntésüket azzal indokolta, hogy bár a kormány által ígért összesen 40 milliárd forintos támogatás egyszeri és nem hosszútávra szól, -ahogy azt korábban követelték-, de a kormány ígéretet tett arra, hogy jövőre folytatódnak a tárgyalások a BKV finanszírozásával kapcsolatban, és ebben a szakszervezetek is részt vesznek. További pozitívumként említette azt is, hogy már a jövő elején elindul egy 2-2,5 milliárd forintos program a közlekedési társaság műszaki problémáinak megoldására.

A szakszervezeti vezető hangsúlyozta: ha nem teljesülnek a kormány által ígértek ismét szóba kerülhet a sztrájk.

Nemes Gábor az eredményt úgy értékelte, hogy teljesen boldogok nem lehetek, mert nem oldódott meg egészen a BKV finanszírozása, de talán egy folyamat elindult hogy valós közösségi közlekedés fenntartását tudják biztosítani.

Demszky Gábor délután jelentette be, hogy a kormány 40 milliárd forintos támogatást nyújt a közlekedési társaságnak egy szerdai megállapodás értelmében. A támogatás két részletből áll, egyrészt a kormány visszaad 10 milliárd forintot abból az adóbevételből, másrészt pedig a BKV létrehoz egy elővárosi közlekedési társaságot, amelyben a kormány 30 milliárd forintot fektet be. Utóbbi programról részleteket nem tudni, erről a jövő év elején kezdődnek a tárgyalások, ahogyan a BKV hosszútávú finanszírozásáról is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt egy autista kisfiú

Csömör - Egy autista kisfiú tűnt el szerdán délben Csömörről. A 10 éves kisfiú a bentlakásos… Tovább olvasom