Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Elmarad a jutalom az APEH-nál és a vámosoknál

Nem kapnak jutalmat az APEH és a Vám-és Pénzügyőrség dolgozói - erről Oszkó Péter tájékoztatta a két szervezet képviselőit.
A pénzügyminiszter hétfőn az adóhivatali, kedden pedig vám- és pénzügyőri vezetőkkel egyeztetett. A legkevesebbet keresőknek differenciált mozgóbért ígért - tájékoztatott közleményében kedden a Pénzügyminisztérium.

Hétfőn adóhivatali, kedden vám- és pénzügyőri vezetőkkel egyeztetett Oszkó Péter. A pénzügyminiszter arról tájékoztatta őket, hogy a jelenlegi költségvetési keretek nem teszik lehetővé sem az adóhivatali, sem pedig a pénzügyőrségi dolgozóknál, alkalmazottaknál a szokásos, a bevételek túlteljesüléséhez igazodó évközi jutalmak kifizetését.

A tárca ugyan elismeri, hogy az év folyamán mindkét szervezet megfelelően teljesített és jelentősen hozzájárultak az államháztartási bevételek meghatározó részének beszedéséhez. A pénzügyminiszter ezért úgy döntött, hogy jutalomra nincs lehetőség, viszont differenciált mozgóbér kifizetését biztosítják a legalacsonyabb keresetűeknek, akiknél a jutalom elmaradása komoly anyagi nehézséget okoz. A mozgóbérben vezető beosztású alkalmazottak - osztályvezetők kivételével - nem részesülhetnek - áll a közleményben.

A Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy a két szervezet érdekképviselete augusztus elején tárgyal a jutalmakról Oszkó Péter pénzügyminiszterrel. Ha ennek nem lesz eredménye, akkor demonstrációkat szerveznének a tervek szerint. A lehetőségek között demonstrációk, munkaügyi eljárások indítása és sztrájk is szerepel.

Olvasóink írták

 • 17. comet 2009. július 22. 14:20
  „Fletó a 17 milliárdos jutalommal egy időre helyre tette őket. Amúgy is ideje lenne visszavenni a lendületből és nem a lakosság átvágására, hanam a jogos adók beszedésére koncentrálni. Lehetne vizsgálódni például Bajnai, Gyurcsány, Simor, Kóka, Oszkó, Csányi, Kocsis stb látványos gyarapodása körül.
  De csak kesztyűs kézzel, mert ez a pite nem meleg, de forró...”
 • 16. bo 2009. július 22. 14:04
  „14 "Egy év munkaviszony se kell ahhoz, hogy minden határnál dolgozó új autóval rohangáljon, házat vegyen" - Nagy királyok lehetnek a szomszédaid, ha a kellő végzettség megszerzése nélkül egyből fejest ugorhatnak a mézes bödönbe! Vagy ilyen hülyék a régóta ott dolgozók?!:-)))”
 • 15. 19701230 2009. július 22. 13:53
  „a sógornöm apehos
  nagyon jol keres , de ö a kegsmucigabb a családban
  és a legszámitóbb

  és ha valaki a családbol elad valamit , vagy vállakkozása van ....ö az aki ügyel mindenre!!!
  rettegünk töle!!!!!!”
 • 14. mosómasa 2009. július 22. 13:14
  „Felháborítónak tartom az egészet! Ki az, aki jutalmat kap azért , mert dolgozik?! Majd ha behajtanák azt a sok be nem fizetett adót( zéró jövedelem mellett kacsalábon forgó villák, stb), esetleg. A vámosokról meg már ne is beszéljünk. Egy év munkaviszony se kell ahhoz, hogy minden határnál dolgozó új autóval rohangáljon, házat vegyen, felújítson, s úgy éljen, mintha megnyerte volna az ötöst a lottón. A környezetemben nem egy ilyen akad! Akkor , amikor mindenkinél megszorítások vannak, s még a bér is kétséges, ne kapjanak plusz juttatást ők sem! Ráadásul a fizujuk sem annyi, mint más "rendes" ember.”
 • 13. Naca 2009. július 22. 12:26
  „Felháborító az egész ügy. Amikor emberek ezrei reszketnek minden hónapban, hogy megkapják a jogosan járó munkabérüket, ami nagyon sokszor a minimálbér, akkor vannak olyan kivételezett csoportok, akiknek a magas fizetés mellett még prémium is jár. Nagyon kíváncsi lennék arra, mi a legalacsonyabb kereset az adóhivatalnál, hogy egyáltalán van ott olyan, aki segítségre szorul. Végezzék a munkájukat, mint bárki más, kapják meg érte a havi bért, ha nem tetszik, el lehet menni kapálni!”
 • 12. Power 2009. július 22. 11:32
  „Tudom sajnálni őket. Majd kapnak a krízis alapból.”
 • 11. achilleus 2009. július 22. 11:31
  „17 milliárdot már kaptak. Mit akarnak még? Nem szégyellik magukat?????”
 • 10. papsajt 2009. július 22. 11:11
  „Nem fogom megsajnálni őket. Nem azért mert írígy vagyok, hanem azért, mert ne legyen már elvárás a jutalom, ha valaki elvégzi a munkáját. Olyan ez mint a paraszolvencia. Ismerek néhány dolgozót, egyik sem keres évi 5 milla alatt, annyi kiegészítő juttatást kapnak. Eleve 3 havonata jutalom + ruhapénz...”
 • 9. törpapa 2009. július 22. 10:21
  „Nem is kell nekik loptak meg csaltak már eleget!”
 • 8. spiler 2009. július 22. 10:00
  „VÁLSÁG MINDENKIT ÉRINT!
  kispénz,kisfoci........volt már erre példa
  /ha jutalom van akkor többet birságolnak......nem a fokozatosság elvét alkalmazták idáig.........”
 • 7. bo 2009. július 22. 09:30
  „Biztos, hogy nem nőtt a népszerőségi indexe a csávónak! Két lehetőség van. Vagy beleverik és mindenki jöhet- mehet, vagy idegből ....! Elég, ha betarták a jogszabályokat, Belgrádig fog a sor érni Röszkénél!:-)”
 • 6. Csirén 2009. július 22. 08:13
  „Kaptam egy olyan APEH levelet melyben az adóhátralékomról tájékoztatnak és közlik, hogy annak rendezéséig nem utalják át a rendelkező nyilatkozataim alapján megjelölt összegeket ( Egészségpénztár, stb.)
  Az dolog érdekessége az, hogy az adóhátralék összege: 0 Ft.

  Ezek után milyen jutalmat várnak?
  Arra azért kíváncsi vagyok, hogy ezeknek a leveleknek a postaköltségét kin hajtják be?
  Nem lett volna olcsóbb egy szünidős diákkal kiválogattatni a 0 Ft-os értesítőket?”
 • 5. igazságkereső 2009. július 22. 07:55
  „Teljesen jogos az intézkedés.Válság idején ne fizessenek ki 13-17 milliárd forintot azért, mert valaki a munkáját végzi.Ha ne m tetszik keressen magának más munkát. Egyébként is: a legkisebb jövedelmű APEH dolgozó fizetése is legalább kétszerese az átlagfizetést kereső dolgozóénál. Nincs miért háborogniuk, inkább gondolják át jól a dolgot az etika oldaláról! Minden más vélemény APEH dolgozó részéről csak konfliktuskereső magatartás lehet, legjobban teszik, ha lecsillapodnak és emberi módon végzik a valóban jól megfizetett munkájukat.
  Itt a lehetőség, hogy bizonyítsák emberségüket!!”
 • 4. lila 2009. július 22. 07:46
  „Azért, mert a munkáját végzi valaki, miért követel magának jutalmat?”
 • 3. KolompárRómeó 2009. július 22. 07:28
  „Elnézést, alany és állítmány nem egyeznek. Szóval: ... az adók ... kerülnek.

  :D”
 • 2. KolompárRómeó 2009. július 22. 07:25
  „Annyira jó, hogy válság van, minden szart rá lehet húzni. De ezek után ne tessék csodálkozni, ha kisebb intenzitással fognak dolgozni, esetleg "elnéznek" dolgokat, természetesen valamiért cserébe.

  Nem szeretek adót fizetni, de szükséges és adók nélkül semmi nem működne (nem részletezem persze, hogy az adók sokszor cúslág-féle görényekhez, Boldvai-féle tolvajokhoz, egyebekhez kerül). De ha a végrehajtó szervezettel szórakoznak, akkor fordított irányba is elsülhet az a fegyver...”
 • 1. flexsnake 2009. július 21. 23:36
  „Hát köszi szépen! Pedig megérdemelnénk ám! Jó, akkor majd Oszkó behajtja az adókat és lehet cigit keresni mert hogy ezután akár tankkal is bejöhetnek az is biztos.
  Miért nem a fizetéséről mond le? Pont annyi mint az így megmaradó összeg. Igen, a kis üzletekkel együtt ugye....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezuhant egy motoros kisrepülő Úrhidánál

Gyakorló repülés közben kényszerleszállást hajtott végre egy ultrakönnyű motoros oktatógép, és lezuhant a Székesfehérvárhoz közeli úrhidai reptéren. Tovább olvasom