Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Elmarad a mozdonyvezetők szombati sztrájkja

Elmarad a MÁV mozdonyvezetőinek szombatra meghirdetett sztrájkja, miután a szakszervezet pénteken megegyezett a munkáltatóval - tájékoztatták a felek a pénteki tárgyalást követően.
A Mozdonyvezetők Szakszervezete kedden jelentette be, hogy munkabeszüntetést tart április 10-én, szombat 8 és 14 óra között, ha legkésőbb 2010. április 9-én nem jön létre megállapodás a kollektív szerződés helyi függelékei ügyében. Ezek határozzák meg például a munkarendet, a munkaidő-beosztás szabályait, a pihenőidőt, a szolgálatba jelentkezés és a munkavégzés helyszínét.

Márkus Imre, a MÁV-Trakció Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek az egyeztetéseket értékelve elmondta, hogy a kemény tárgyalásokon mindkét fél engedett a követeléseiből, és ésszerű kompromisszumokat kötöttek.

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy mindkét fél számára vállalhatók a helyi függelékekben szereplő szabályok. A megállapodásban a cég érdekei is tükröződnek, a munkáltató mozgástere az eddigiekhez képest rugalmasabb lett.

Márkus Imre kiemelte: a helyi függelékek magukban hordozzák a munkavállalók számára a többletjövedelem lehetőségét is, mert ha a piacon a társaság többletmunkákat szerez, az többletjövedelemmel jár a munkavállalónak is.

Kiss László, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke elmondta, az utóbbi napok intenzív tárgyalásai után a megállapodás kölcsönös kompromisszumok mentén jött létre. A megállapodáshoz véleménye szerint nagyban hozzájárult, hogy a társaság vezérigazgatója is bekapcsolódott a tárgyalásokba.

A Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke szerint az eredetileg elhangzott munkáltatói tárgyalási ajánlatokhoz képest jelentősen javult a munkavállalók a pozíciója. A szakszervezet bizonyos határokon belül elfogadta, hogy a MÁV-Trakciónak a piaci viszonyokhoz alkalmazkodva rugalmasságra van szüksége a munkabeosztásoknál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éttermi dohányzási tilalom Horvátországban

Dohányzási tilalom lép életbe éjféltől a horvátországi lokálokban és éttermekben. Tovább olvasom