Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

Elmarad a Windows XP SP2 népszerűsége

A Microsoft a jelek szerint alaposan elszámította magát azzal kapcsolatosan, hogy ügyfelei közül hányan fogják majd legújabb óriási méretű javítócsomagját gépükre feltelepíteni.
A Microsoft ugyanis azzal számolt, hogy az XP SP2-t a kiadását követő 1 hónapon belül legalább 100 millióan töltik majd le - ezzel szemben azonban eddig csak alig 20 millió felhasználó volt kíváncsi arra.
A várakozásokhoz képest meglehetősen szerény érdeklődés oka elsősorban a vállalati felhasználók tartózkodása, akik a különböző - vélt vagy valós - kompatibilitási problémáktól félve jelenleg legfeljebb még csak tesztrendszereikre telepítették a több száz megás javítófoltot, de gépparkjuk legnagyobb részének frissítésére nem mernek gondolni. Szintén lassabban halad a vártnál az egyetemi hálózatok frissítése is, ahol a beiratkozások miatt szeptember első heteiben az egyébként szokásosnál kevesebb idő jut ilyesmikre.
A Microsoft a módosított prognózisában az reméli, hogy a mágikus 100 milliós határt az SP2-vel felvértezett rendszerek száma október végére fogja elérni.
pcforum.hu
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befogadó színház is lesz a BBMMK

Az ellenzék szerint a lovak közé dobja a gyeplőt a jobboldali megyei vezetés, amikor közhasznú… Tovább olvasom