Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Elmarasztalta Magyarországot az ENSZ fogyatékosügyi bizottsága az ATM-ek miatt

Elmarasztalta a magyar államot az ENSZ fogyatékosügyi bizottsága, mert nem tett meg mindent annak érdekében, hogy a vakok önállóan használhassák a bankjegykiadó automatákat (ATM) - olvasható a csütörtöki Népszabadságban.
A cikk ismerteti, hogy két érintett hosszú ideig pereskedett az OTP-vel, de mindketten jogerősen vesztettek, ezért fordultak 2010-ben a Magyar Helsinki Bizottsághoz, a civil jogvédő szervezet pedig az ENSZ szakbizottsága elé vitte az ügyet.

A testület kimondta, hogy Magyarország köteles megfelelő, az eljárás során felmerült költségeiket is fedező elégtételt nyújtani a panaszosoknak. Az államnak meg kell határoznia a fogyatékkal élőknek nyújtandó szolgáltatások minimumát is, és biztosítania kell, hogy az újonnan beszerzett pénzkiadó automaták, illetve az internetes bankolás hozzáférhető legyen a vakok számára is. A bizottság a bírák továbbképzését is javasolja, miután a jogerős ítélet nem volt figyelemmel a fogyatékkal élők speciális helyzetére. Az intézkedésekről a kormány hat hónapon belül köteles beszámolni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alföldi Róbert visszautasítja, hogy a főváros összemossa a Nemzeti Színház működési számait az Újszínházéval

Az Újszínház által képviselt művészi szemlélet semmilyen módon és semmilyen formában nem köthető a… Tovább olvasom