Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Élmények, kompozíciók, művészi alkotások

A Barabás festő- és rajzstúdió alkotóközössége negyedik alkalommal mutatkozik be kiállításon. Az érdeklődők június 4-ig, a ménfőcsanaki Bezerédj-kastélyban láthatják a szemet-lelket gyönyörködtető válogatást.
A Barabás-alkotóműhely tagjai örömmel vettek részt a megnyitón.
Barabás László festőművész-tanár keze és szíve nem pihent meg azzal egy időben, hogy a tanítóképző főiskolán már oktatja a leendő pedagógusokat. Öt éve saját stúdiót alapított, ahol tudását átadhatja mindazoknak, akik éhesek a művészetre, a szépre és képeken meg is jelenítik azt. A péntek este nyílt kiállítás egy alkotóközösség munkájáról, erőfeszítéseiről és eredményeiről ad gazdag áttekintést – különböző alkotói csoportok művein keresztül. A játékos képalakítástól az elmélyült tanulmányokon keresztül az önálló kompozíciókig többféle kifejezési szándékkal találkozhat az érdeklődő. A jelhagyás öröme, a látható világ szellemi birtokbavételének igénye éppúgy tetten érhető, mint az élmények képpé formálásának szándéka. A közel harminc alkotó a technikai kifejezések megannyi lehetőségét felvonultatja a ceruzarajztól az olajfestésig.

A péntek esti megnyitón szinte szűknek bizonyult a Bezerédj-kastély több, egybenyitott kiállítóhelyisége. Barabás László, „a" mester láthatóan meghatott volt és derűs. Nem csoda, hiszen tanítványok és hozzátartozók szeretetteljesen vették körül. Baksa Kálmánné köszöntőjében elmondta, hogy a ház mindig szívesen ad otthont a Barabás-tanítványok munkáinak, hiszen a kiállítás egyben az ifjú művészek ünnepét, együttlétét is jelenti. Az alkotóközösség munkáiból nyílt tárlatot Dömötörné Holeczky Judit alpolgármester ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, amely június 4-ig naponta 9-től 16 óráig látható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hét alatt 1 millió Matrix eladás

Európa legnagyobb játékkiadója, az Atari pénteken bejelentette, hogy "Enter the… Tovább olvasom