Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Élményünk a tűzijátékról

A Dunakanyarban töltött nyaralásunk második napján úgy gondoltuk, hogy megnézzük a budapesti tűzijátékot, mivel a főváros nincs messze szálláshelyünktől. Délután öt óra tájban már megérkeztünk a városba a budai oldalra. Nagyszerű élmény volt a gépkocsik elől lezárt Erzsébet híd közepén átkelni. Ragyogó idő volt, jó hangulat, és hatalmas tömeg mindenfelé. Átkeltünk a pesti oldalra, nyüzsögtünk a vásári hangulatban. Meleg volt, állt a levegő. Semmi nem utalt még csak egy közelgő esőre sem. Az Erzsébet híd és Lánchíd közötti rakparton helyezkedtünk el a pesti oldalon, miután az egész környéket bejártuk. Később kiderült, ez lett a szerencsénk.

A tűzijáték előtt percekkel már sűrűn villámlott és a levegő megmozdult. Talán öt percig csodáltuk a tűzijátékot, amikor erős szél kíséretében szinte átláthatatlan eső zúdult ránk. Egy ideig a rakpart feletti villamossínpálya alatt álltunk, de amikor úgy éreztük, már úgyis mindenünk átázott, és a szélvihar miatt egyre jobban fáztunk, feleslegesnek éreztük, hogy egy helyben álljunk. Ekkor többen próbáltak még behúzódni valahová, de sokan „már minden mindegy” alapon vándoroltak a viharban. Lökdösődést, rohanást mi nem láttunk ezen a részen, inkább döbbent vagy beletörődő, helyenként pedig vidám arcokat.
A Kossuth út–Rákóczi út felé indultunk el, miután felértünk a rakpartról, itt vonult a tömeg. Az Erzsébet hídnál rengeteg tetőről lehullott cserepet láttunk. Amint kicsit beljebb értünk a belvárosba, kiváltunk a tömegből, kihaltabb utcákon mentünk párhuzamosan a Dunával. A Gresham-palotánál tértünk vissza a rakpartra, akkorra már eloszlott a tömeg. Itt hatalmas kidőlt fát láttunk, de ekkor nem gondoltuk még, hogy ennyire komoly bajok történhettek, nem voltunk tanúi ilyen esetnek. Mikor felértünk a Margit hídra, onnan láttuk be a part több pontján villogó rendőr- és mentőautókat, és a telefonvonalak felszabadulása után az aggódó családtagoktól értesültünk, hogy mik történtek.
Az egész annyira gyorsan zajlott... Megdöbbentő volt az átláthatatlan eső a viharos széllel, és közben a tűzijáték folyamatos ropogása és fényei felettünk. Az itt töltött délutánhoz képest hihetetlen volt, hogy mindez megtörténhetett.
Burányi Bernadett és Nagy Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Zene-bona” tábor

Zene-bona tábort szervez a Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézmény negyvenhárom fős… Tovább olvasom