Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Elnapolták a nemesbikki kutyatámadás ügyét

Elnapolta a Borsod megyei bíróság a nemesbikki kutyatámadásként ismert büntetőper tárgyalását kedden. A következő tárgyalási időpontot január 28-ra tűzte ki a Szabó József vezette bírói testület.
A tárgyaláson elhangzott: a bíróság a nemesbikki polgármesteri hivataltól vár még egy dokumentumot, amelyben arról kért információt a bírói tanács, volt-e, indítottak-e - a tragédiával végződő kutyatámadás előtt - ebtartás miatt szabálysértési eljárást a vádlott ellen, illetve meghallgatják az ügyben a település polgármesterét is.

A vád szerint Nemesbikken a 63 éves vádlott a háza portáján tizenhárom keverék kutyát tartott. Az ebek 8-35 kilogramm súlyúak voltak. A férfi házának kerítése több helyen szakadozott volt, így az állatok bármikor ki tudtak jutni az udvarról.

Tavaly május elején a vádlott háza mellett lévő labdarúgó-pályán több gyerek játszott. A gyerekek kötekedtek a férfival, hozzárúgták a labdát, sapkáját egy bottal leverték. A vádlott ekkor a kutyákat "fogd meg" felszólítással a gyerekekre uszította. A falkában támadó állatok így közéjük futottak, többüket megharapták.

A gyerekeknek végül sikerült elfutniuk, de egy hétéves kisfiú mindeközben elesett. Az ebek a földön fekvő gyerekre támadtak és testszerte harapni, marcangolni kezdték. A vádlott pár perccel később a fiú segítségére sietett, a kutyák őt is több helyen megharapták, hasonlóképpen a gyermek segítségére siető édesanyját.

A támadás következtében a kisfiú olyan súlyos, vérző sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A sérülések elszenvedése az átlagost jóval meghaladó fájdalommal járt.

A Borsod megyei főügyészség különös kegyetlenséggel, sok ember életét veszélyeztető, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolta meg a nemesbikki férfit. A cselekmény büntetési tétele 10-15 évig terjedő vagy életfogytig tartó fegyház. A vádlott előzetes letartóztatásban van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájk az MTV-nél: elsötétülhet a képernyő

Egy-egy percre elsötétülhet a Magyar Televízió képernyője a menedzsment és a sztrájkbizottság egyeztetéseinek ideje alatt is. Tovább olvasom