Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Elnézést kér a Népszabadság Kövér Lászlótól

Elnézést kér a Népszabadság Kövér Lászlótól, mert megsértette jó hírnevét a Korrupciógyanús hangfelvétel Fóton című cikkel - közölte a fideszes politikus jogi képviselője kedden, azt követően, hogy az erről szóló megegyezést jogerős végzésbe foglalta a Fővárosi Bíróság.
Kövér László fideszes országgyűlési képviselő, a párt országos választmányának elnöke azért perelte be a napilapot, mert álláspontja szerint megsértette jó hírnevét a tavaly július 7-én megjelent cikk, melyben arról számoltak be, hogy egy útfelújítási pályázat kapcsán gyanúba keveredett vállalkozó egy hangfelvétel tanúsága szerint azt mondta: "a végén kellett hozzá Kövér Laci, de azért elintéztük".

Szalay Péter ügyvéd, Kövér László jogi képviselője közleményben tudatta: a cikk azt sugalmazta, illetőleg azt a látszatot keltette, hogy a felperes bűncselekmény elkövetéséhez nyújtott segítséget, vagy bűncselekmény részese lehet.

Az eljárás során a peres felek megegyeztek abban, hogy a Népszabadság közleményben kér elnézést a cikkért.

"...elismerjük, hogy cikkünk fent hivatkozott közlésével megsértettük Kövér László jó hírnév védelméhez fűződő jogát, melyért lapunk elnézést kér" - tartalmazza a közlemény szövege, melyet a napilap meg fog jelentetni a Fővárosi Bíróság által kedden jóváhagyott egyezség szerint. A felek a fellebbezésről lemondtak, így a végzés jogerős.

Olvasóink írták

 • 3. asztenoszsz 2010. március 23. 20:52
  „" Egy olyan ember neve is szerepel a Csapody Miklós által leadott kopogtatócédulák között, aki azt állítja, hogy nem adott ajánlószelvényt az MDF-es jelöltnek. A Fővárosi Választási Bizottság büntetőfeljelentést kezdeményez a bizonytalan eredetű szelvény miatt..." ez a mai MDF, csalók, árulók.”
 • 2. Szottó 2010. március 23. 19:38
  „ez a minimum az újságtól!

  Nem sok ilyen szemét újságot ismerek, mint ez!”
 • 1. Léni 2010. március 23. 18:09
  „Mióta ilyen érzékeny Kövér "Laci" és a Fidesz? Ők nemközszereplők, akiknek el kell viselni
  a kritikát? Kövér és a Fidesz megszámlálhatatlan esetben használt olyan kifejezéseket
  más közszereplőkkel kapcsolatban, ami finoman szólva súrolta a jóízlés határát?
  A Fővárosi Bíróság végzése jellemzi az országunkban folyó bírósági eljárások "elfogulatlanságát és
  milyenségét". Mi lesz itt?????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sziget 2010 - Tudod, mit hallgatsz idén nyáron?

A Muse, az Iron Maiden, a Kasabian és a Faithless is fellép augusztus második hetében a 18. Sziget fesztiválon. Tovább olvasom