Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Elnök lett a vezérigazgató

A Ringa veszteségei kapcsán a tulajdonosok vizsgálták Tóth Ervin vezér- igazgató felelősségét, de munkájával annyira elégedettek voltak, hogy az igazgatóság elnökének is kinevezték – derül ki a vele készített interjúból.
A korábban bejelentett háromszáz dolgozónál több, négyszáz-négyszázötven embert vesz át a kapuvári Ringa-gyár új bérlője, a Debreceni Hús Rt. – nyilatkozta Tóth Ervin, a Ringa Húsipari Rt. vezérigazgatója a Vasárnapi Kisalföldnek. A vezető a debreceni céggel kötött megállapodást „jó kompromisszumnak" nevezte. Hozzátette, az alföldi cég vezetője már hónapokkal ezelőtt „nézegette" a kapuvári gyárat.
Tóth Ervin kérdésünkre elmondta, a közgyűlés nemcsak az ő személyes felelősségét, hanem az egész menedzsmentet érintően tartott vizsgálatot. Munkájával olyannyira elégedettek voltak, hogy a vezérigazgatót nem mentették fel tisztségéből, sőt, az igazgatóság elnökének is kinevezték. A szakember cáfolta azokat a véleményeket, amelyek arról szólnak, hogy a Ringa 840 millió forintos veszteségét szándékosan idézték elő. Kijelentette, amögött valójában a húságazat válsága húzódik meg.
Az igazgató megítélése szerint a kapuvári önkormányzattal mindvégig jó volt a viszonyuk, de természetesnek vette, ahogy a helyzet fokozódott, a kapcsolat is egyre nehezedett.
– A Ringa nem hagyta el a várost – szögezte le Tóth Ervin. – A kapuvári gyár továbbra is működik. A Ringa 2003-ban is termelt, volt árbevétele, ami alapján az adót megfizeti, és a dolgozók után is befizeti a járulékokat. Számomra ez azt jelzi, hogy pusztán a Ringa lépése nem okozhat kétszázmilliós kiesést a városnak.
A teljes interjút a holnap megjelenő Vasárnapi Kisalföldben olvashatják.
I. J.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha Győr erős, a megye jól jár

„Mindig támogatom az olyan kezdeményezéseket, amelyekkel a gazdasági szféra szereplőit ismerik… Tovább olvasom