Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Elnökségi ülés egy jegyzet nyomán

A Kapuvári Sportegyesület vezetése szerint a várostól kapott több mint nyolcmillió forintból igyekeznek minden szakosztályt támogatni. Véleményük szerint új stílust honosítottak meg az egyesületben: intézményfelújítással és feszített gazdálkodással készülnek az őszi sportszezonra.
Rendkívüli vezetőségi ülést hívott össze a Kapuvári Sportegyesület (KSE) elnöke, Licskai József egy lapunkban megjelent írás nyomán („Szent tehén”, Kisalföld, 2006. június 29.). Az elnök a rendezvényen hangsúlyozta: a tavaly augusztusban megalakult vezetőség változtatott az egyesület gazdálkodási és irányítási rendszerén és igyekeznek a várossal jobban megismertetni munkájukat. A takarékosság mellett jelenleg a sportpálya felújításával készülnek az őszi szezonra.
Licskai József kiemelte: évente az önkormányzat nyolcmillió-százötvenezer forinttal támogatja az egyesületet, melynek öt szakosztálya működik. Közülük a labdarúgóknak kétmillió jut (utaztatással és bírói költségekkel együtt), az utánpótlás nyolcszázötvenezer forintot kap. A kézilabda-szakosztály négyszázhúszezer forintból, a karatésok kétszázezerből, a modellezők negyedmillióból gazdálkodnak. A városban működő látványtánciskola szintén a sportegyesület keretein belül dolgozik, ők háromszázezer forintot kapnak az egyesület büdzséjéből. A fenntartásra valamivel több mint négymillió forintot fordítanak. Ez utóbbi tételhez Licskai József hozzátette: bár vezetésük alatt több takarékossági intézkedésre is sor került, a fenntartás évről évre nagyobb összegeket emészt fel, így vélhetően ez is kevés lesz az idei költségekre. Az elnök kijelentette: a labdarúgókon kívül a többi szakosztály is fontos az egyesület számá ra. Kiemelt feladatának tartja, hogy a városi sporttelep megnyíljon a tömegsport előtt is, ezért az öltözőket és a kiszolgálóhelyiségeket elérhetővé kell tenni a kapuváriak előtt.
Az értekezleten elhangzott: a helybéliek legnagyobb érdeklődésére a labdarúgók tartanak számot. Bár az előző szezont kieső helyen fejezték be, a vezetés reménye szerint a hazai nevelésű és Kapuvárra igazolt játékosok az ősztől meghálálják a bizalmat. Továbbra is az NB III-as indulás a céljuk. Az utánpótlást is képzett, helybéli szakemberekre bíznák.
A KSE-pálya épületeiről Gál Imre vezetőségi tag hangsúlyozta: az utóbbi közel három évtizedben a város költségvetése nem tette lehetővé az amúgy városi tulajdonú épületek felújítását. Napjainkra azonban néhány munka halaszthatatlanná vált, ezért márciusban pályáztak a költségekre. Az eredménytelen pályázat után kérték az önkormányzat segítségét, s valamivel több mint egymillió forintot kaptak az öltözők és a fedett lelátó rendbetételére. – A városi pénz legfeljebb a felújítás anyagköltségét fedezi, a munkadíjat és a további összegeket a vezetőség tagjai állják – mondta Papp József vezetőségi tag. Úgy véli: a helybéli vállalkozók többet áldozhatnának a sport oltárán, hiszen ez mindannyiuk érdeke. – A KSE nemcsak egy szűk kör szórakoztatását biztosítja (bár a meccsenkénti háromszáz nézőnél a következő szezonban többet várnak), hanem a városi tömegsport bázisaként is szeretne működni az egyesület – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogy vélekedik a VOLT Fesztiválról?

Tovább olvasom