Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Előállították a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület 5 tagját

Előállította a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület öt tagját a rendőrség pénteken kora este Hajdúhadházon - erősítette meg az MTI információját a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Kelemen Éva rendőr hadnagy közölte: öt embert "járőrözési tevékenység" miatt állítottak elő a hajdúhadházi rendőrkapitányságra, ellenük garázdaság szabálysértés miatt indult eljárás.

Gyüre Csaba jobbikos országgyűlési képviselő az MTI-nek a rendőri akcióról szólva azt mondta: az egyesület tagjai pénteken délután nem járőröztek, hanem "civilként" aláírásokat gyűjtöttek Hajdúhadház főterén.

A már több mint 2.000 aláírást tartalmazó kérdőíven arra válaszolhattak a település lakói: akarják-e, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület továbbra is Hajdúhadház területén maradjon, és "polgárőr tevékenységet" folytasson.

Olvasóink írták

 • 13. Csonka László 2011. április 19. 08:42
  „Gyüre Csaba felhívta a figyelmet az előállítások megalázó voltára is, mivel a polgárőröket nyolc fokos hidegben vetkőztették félmeztelenre. Hasonló lealacsonyító procedúrában volt részük a szombat reggel a bíróságra érkező tanúknak is, akiket még az épületben is testi motozásnak vetettek alá. A képviselő fontosnak tartotta kiemelni, hogy az eset kapcsán több rendőr is elnézést kért. "Uram, leég a pofánkról a bőr, amikor ezt csináljuk Önökkel. Nagyon szégyelljük magunkat, de parancsot teljesítünk, nem tehetünk mást." - idézte egy rendőr szavait Gyüre Csaba, hozzátéve, hogy a rendőr azt is elmondta, ilyen eljárásra még a bűnözőkkel szemben sincs lehetőségük.”
 • 12. Csonka László 2011. április 16. 16:45
  „A debreceni bíróság elengedte az öt előállított Szebb jövős polgárőrt:
  az aláírásgyűjtés nem olyan magatartásforma, amely szembemenne a társadalmi együttélési normákkal. Az öt előállított személyből ráadásul csak három polgárőr volt, a másik kettő civil. A bíróság megállapította azt is, hogy egy törvényesen bejegyzett, tehát törvényesen tevékenykedő polgárőrségről van szó. " VÉGRE EGY TISZTESSÉGES BÍRÓ!!!!”
 • 11. maros50 2011. április 16. 15:14
  „Én nem tudom megérteni a Belügyminiszter úrat,mit vacakol ennyit,le kell csukni a grasszálókat és akkor lesz nekik szebb jövőjük.”
 • 10. Csonka László 2011. április 16. 11:23
  „MTI. hír:

  Rubi Gergely (Jobbik) országgyűlési képviselő pénteki hajdúhadházi sajtótájékoztatóján közölte, az önkormányzattól írásos területfoglalási engedélyük van a településre vasárnapra meghirdetett demonstrációra. Elmondta, a hajdúhadházi nagygyűlésnek mások mellett Vona Gábor, a Jobbik elnöke lesz a szónoka. A képviselő ugyanakkor azt elismerte, hogy a polgármesteri hivatal vendégházából ki kellett költözniük, ugyanis a korábban két hétre szóló bérleti engedélyt a város visszavonta. Rubi Gergely a sajtótájékoztatón felszólította Pintér Sándort, hogy nevezze meg azokat a jogszabályokat, amelyeket szerinte megsértett a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület és tagsága.

  (Pintér csütörtökön Gödöllőn, egy uniós tanácskozás sajtótájékoztatóján a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület hajdúhadházi járőrözésével kapcsolatban kifejtette: meggyőződése szerint szabálysértések történtek, amelyeket a magyar rendőrség és a magyar joghatóságok annak megfelelően kezelnek, amilyen módon megsértették a törvényt.) Rubi Gergely hozzátette: amennyiben megnevezik az állítólagos szabálytalanságokat, azonnali hatállyal intézkednek azok megszüntetésére.
  A jobbikos politikus azt mondta, "a polgárőrök sorozatos igazoltatásával, tevékenységük esetleges erőhatalommal való megakadályozásával a belügyminiszter vezetésével a rendőrség többszörös törvénysértést követ el", hozzátéve, "amennyiben a belügyminiszter utasítására a rendőrség beavatkozik a törvényesen létrehozott és működő polgárőr egyesület bármilyen tevékenységébe (...), a belügyminiszter túllépi hatáskörét, hatalmával visszaélve bűncselekményt követ el, hivatalára alkalmatlan".

  Rubi Gergely háromezer helyi lakos aláírásával gyűjtőívet is bemutatott a sajtótájékoztatón, amelyben a helybeliek kívánatosnak tartják polgárőreik jelenlétét.

  A sajtótájékoztatón ugyancsak jelen lévő Bernáth Bálint, a Hajdú-Bihar megyei területi cigány kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese azt üzente Vona Gábornak és Rubi Gergelynek: ne járőrözni, hanem tárgyalni menjenek, s "munkát hozzon a Jobbik, ne a gárdát".

  A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai tovább járőröznek a város utcáin. A rendőri jelenlét látható a településen. Arra a kérdésre, miként intézkedik a rendőrség a belügyminiszter által is jelzett szabálysértések kapcsán, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság az MTI-nek nem válaszolt.”
 • 9. Csonka László 2011. április 16. 09:31
  „Ezt most kaptam, ez is érdemes elolvasni + számolni:

  "Utólagosan hozzátéve: Ha sikerül a családban néhány csemetét tartósan betegnek nyilváníttatni, emelt összegű családi pótlék jár utánuk - életük végéig,nagykorúságuk esetén is.

  Ez esetben nyilván rokkantsági vagy fogyatékossági támogatásra is igényt tartanak, melyek összegéről az alábbiakban tájékozódhattok.
  A családi pótlék (havi ellátás) összege 2010-ben:

  * Egy gyermekes család esetén: 12 200.- Ft
  * Egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén: 13 700.- Ft
  * Két gyermekes család esetén (gyermekenként): 13 300.- Ft
  * Két gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként): 14 800.- Ft
  * Három vagy többgyermekes család esetén (gyermekenként): 16 000.- Ft
  * Három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként): 17 000.- Ft
  * Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek esetén: 23 300.- Ft
  * Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket egyedül nevelő esetén: 25 900.- Ft
  * Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos nagykorú felnőtt esetén: 20 300.- Ft
  * Gyermekotthonban, javítóintézetben vagy büntetés-végrehajtási intézetben lévő gyermekvédelmi gondoskodás alatt álló, valamint szociális intézményben élő, nevelőszülőnél, hivatásos nevelő-szülőnél elhelyezett gyermek esetén, valamint a saját jogon ellátásban részesülő személy esetén: 14 800.- Ft

  Fogyatékossági támogatásra jogosult:

  az a 18. életévét betöltött súlyosan fogyatékos személy, aki az ellátás igénylésének időpontjában Magyarországon élő magyar állampolgár, letelepedett, valamint bevándorolt jogállású, illetve hontalanként elismert.

  Súlyosan fogyatékosnak minősül

  a) az a látási fogyatékos, akinek segédeszközzel vagy műtéti úton nem korrigálható módon látóképessége teljesen hiányzik vagy alig látóként minimális látásmaradvánnyal rendelkezik és ezért kizárólag tapintó-halló életmód folytatására képes,

  b) az a hallási fogyatékos, akinek a hallásvesztesége olyan mértékű, hogy a beszédnek hallás útján történő megértésére segédeszközzel sem képes, feltéve, hogy

  ba) halláskárosodása 25. életévének betöltését megelőzően következett be, vagy

  bb) halláskárosodása mellett a hangzó beszéd érthető ejtése elmarad,

  c) az az értelmi fogyatékos, akinek értelmi akadályozottsága genetikai, illetőleg magzati károsodás vagy szülési trauma következtében, továbbá tizennegyedik életévét megelőzően bekövetkező súlyos betegség miatt középsúlyos vagy annál nagyobb mértékű,(Megjegyzés: Mint tudjuk, az egymás közötti párosodás következményeként akad közöttük szép számmal)

  d) az, aki autista,

  e) az a mozgásszervi fogyatékos, akinek a mozgásrendszer károsodása, illetőleg funkciózavara miatt helyváltoztatása a külön jogszabályban meghatározott segédeszköz (végtag-protézis, protézis, egy karral működtetett járóeszköz, kerekesszék) állandó és szükségszerű használatát írták elő, vagy a külön jogszabály szerinti mozgásszervi betegsége miatt állapota segédeszközzel eredményesen nem befolyásolható,
  A fogyatékossági támogatás mértéke a fogyatékosság jellegétől és az önkiszolgálási képesség hiányától függően az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 65 vagy 80%-a."”
 • 8. Csonka László 2011. április 16. 09:20
  „7. maros50 2011.04.16. 08:49 Egy régebbi olvasói levelet, moderálva, idézem:

  "Ezért dolgozik Magyarország munkaképes lakossága... 2011. napjaink... A roma családnak van 6 gyereke. Beadták intézetbe őket. Majd jelentkezett a család rokonsága és egy pár nap múlva kihozták őket, mint nevelőszülők.(!!!!) Az állam megszabadul a gyerekektől és fizet. Nem is keveset. Gyerekenként 80.000 (!!!), azaz összesen 480.000 forintot havonta. Az apa és az anya nem válnak el, (hisz meg sincsenek esküdve) de külön lakcímre jelentkeznek be, így mindkettőjük megkapja a szociális segélyt az önkormányzattól, 39.100 forintot fejenként. Így további 78.200 forinthoz jutnak. Lakásfenntartási támogatásként további 9.800 forintot kap a család. Erre jön még a családi pótlék, 12.600 gyerekenként, további 75.600 forint. Természetesen ingyen tankönyvek és ingyenes iskolai étkeztetés is jár....... Ezen kívül minden hónapban átmeneti segélyért is sorban állnak, ami havi 30.000 Forint az önkormányzattól. (Ha nem kapnak, akkor ,,..itt hagyjuk a gyerekeket (a jegyzőnél),etesse maga!" ezzel zsarolva a hatóságot.) Így a család havonta cirka 673.600 Forint bevételhez jut!!! Munka nélkül, legálisan, államilag támogatva, és ADÓMENTESEN! Telik máris plazma TV-re, meg lízinges 5-ös BMW -re is a papának. Ha dolgozni menne és keresne 100.000 Forintot havonta, akkor a bevétel lecsökkenne 175.600 Forintra. "”
 • 7. maros50 2011. április 16. 08:49
  „Mit höbörögtök montam,hogy megszüntetik a gárdisták grasszálását,garázdálkodását.A cigányok nem azért szavaztak a FIDESZ-re,hogy a nemzetszocialisták masírozzanak,hanem azért,hogy legyen munkájuk gyermekeiket fel tudják nevelni.A rendőrségnek pedig feladata,hogy aki bünt követ el azt fellelősségre vonja.A bünmegelőzésre meg a helyben élőknek össze kell fogni és segíteni a rendőrség munkáját.Civil szerveződésen alapuló polgárörség kell nem pedig párt írányítású félkatonai szervezet aki grasszálhatnak a település utcáin mert ennek báláthatatlan köetkezményei lennének.Erre van már példa.”
 • 6. Csonka László 2011. április 15. 22:26
  „1. papsajt 2011.04.15. 21:16 Gárda: cseberből - vederbe ! (narancsosba) + 150.000 Ft. ruhapénz”
 • 5. k.elvis 2011. április 15. 22:19
  „Amúgy a következő miatt problémáznak a Gárdával kapcsolatban:

  A cigányok által ténylegesen elkövetett bűnesetek, a nagy számuk és az ebben résztvevők nagy létszáma ellenére is szervezetlen módon történik vagy történt.
  Míg ezzel szemben a fellépés - a Gárda és jobb érzésű emberek - részéről SZERVEZETTEN történik, és ezt kifogásolják.

  A szervezettség. Ezzel van a bajuk. Valóban, ettől lehet félni, na de kinek?
  A bűnözőknek. Ők nem állnak egymással kapcsolatban, így egyénileg - a nagy létszámuk ellenére - gyengébbek. Ezért félnek. Ezért sikoltoznak, jajveszékelnek. Kijátszák az egyetlen adu-ászukat a rasszizmust is, de hiába, mert nem azért megy a Gárda akárhova mert ott cigányok vannak, hanem azért, mert ott rossz a közbiztonság.
  És eddig egyetlen egy eset sem volt ami miatt rájuk lehetne fogni, hogy a Gárda rasszista, azaz ok nélkül megvertek volna egy cigányt vagy bárkit is a bőrszíne miatt. Na persze, tolvaj cigányt már fogtak el, és még többet tartottak vissza attól, hogy betörjön a szomszédjához.

  De hiába, mivel a folyamatok továbbra sem fordulnak meg.
  Ha így megy tovább előbb-utóbb lesznek még itt "Tent-city"-k, na majd akkor mi lesz?
  Csak sírjatok tovább minél hangosabban, annál dühösebbek lesznek a valódi sértetettek.”
 • 4. Nátrix73 2011. április 15. 22:17
  „3. dodó 2011.04.15. 22:03

  És csakis tárgyilagosan, elfogulatlanul, ugye? Mindenesetre kösz az esti poént! :D:D:D”
 • 3. dodó 2011. április 15. 22:03
  „Ilyenkor érdemes az itt (DM moderálási szokásai miatt) meg nem nevezhető négy nem hajbókoló-hírhamisító-hírelhallgató-hírferdítő, nem liberális és/vagy szocionista hírportált is megnézni.
  Folyamatos tudósítások, nyilatkozatok és videók állandó frissítéssel!”
 • 2. crowhorse 2011. április 15. 21:47
  „Az miért nem hír,hogy betörést hiúsítottak meg ugyanott?”
 • 1. papsajt 2011. április 15. 21:16
  „szégyen ez a politikai rendőrség.

  koholt vádak, koncepciós perek?

  draskovics és pintér rokonok?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műanyag hulladék lángolt - két sérült

Eddig ismeretlen okból tűz keletkezett Jászjákóhalmán egy műanyagipari vállalkozás telephelyén… Tovább olvasom