Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Élőlánccal tiltakoztak az iskola bezárása ellen

Élőláncot alkotva tiltakozott mintegy háromszáz diák, pedagógus és szülő szerdán késő délután Bonyhádon az Arany János Egységes Iskola esetleges bezárása ellen.
A demonstráció résztvevői egymás kezét fogva körbe vették a Jókai utcai iskola épületét, majd a Széchenyi térre, a városháza elé vonultak.

A tiltakozók az iskola előtt "El a kezekkel gyermekeink jövőjétől!", és "Fürdő helyett iskola!" feliratú transzparenseket emeltek a magasba; az egyik táblán az volt olvasható: "Kétharmaddal mindent szabad".

Joósné Vajda Renáta szervező, a szülői munkaközösség vezetője az egybegyűltek előtt kijelentette: az a céljuk, hogy az iskola megmentéséért békésen, szavai szerint politikamentes rendezvényen demonstráljanak.

A szervező az MTI-nek elmondta: a tiltakozást az váltotta ki, hogy kiszivárgott hírek szerint az önkormányzat a Bonyhádon működő három iskola közül a legnagyobb létszámú, Arany János iskola bezárását tervezi. Ezt azért sem értik, mert a most felújított, 580 diákot oktató intézményben idén gimnáziumi képzés is indult - tette hozzá. Joósné Vajda Renáta szerint a felháborodás oka, hogy nincs megfelelő kommunikáció a lakossággal, és úgy érzik, "a döntés már meghozták minden előkészítés, átgondolás nélkül."

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2011. március 09. 21:04
    „Ezek a bonyhádiak! Sajnálják a becsületes vevőtől és az eladóktól azt a kis pénzt? Tudják, milyen sok felé kell osztani?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gondban a zempléni térség árvíz sújtotta falvai

Gondban vannak mindazon zempléni falvak, amelyeket az elmúlt év nyarán árvíz sújtott, továbbra sem… Tovább olvasom