Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

Előrelépést remél a sÖrdögök

Ma 18 órakor megkezdi szereplését a férfi A csoportban a Soproni sÖrdögök férficsapata. Sterbenz László fiai a Pécs gárdáját fogadják. A csapat célja a felsőházba kerülés.

Kosárlabda

Mint ismeretes, a soproniak hivatalos bajnoki rajtja egy hetet csúszott, mert az első fordulóra kisorsolt ellenfél, az Univer Kecskemét csapatának csarnokát felújítják.
Az elvárásokkal kapcsolatban Bokor Ákos ügyvezető a következőket mondta: „Az előző évadban jutottunk fel az A csoportba, s ahogy mondani szokták: mindig a második év a legnehezebb. Egy éve a biztos bent maradást tűztük ki célul, s ezt gond nélkül teljesítette is a csapat, sőt, csak nagy balszerencsével maradtunk le a felsőházi rájátszásról. Eredetileg idén is a biztos bent maradást tűztük ki célul. Ám a közelmúltban Calvin Bowman visszatért hozzánk. Úgy gondoljuk, vele sokat erősödött a gárda a palánk alatt, így merészebb terveink lehetnek: célba vesszük a nyolc közé jutást. Emellett cél az is, hogy a csapat látványos játékkal szolgálja ki közönségét, s hogy minél több szurkolót csalogasson ki mérkőzéseire az arénába.”
A szakvezető, Sterbenz László így vélekedik az esélyekről: „Tavaly elértünk egy eredményt, visszalépni pedig senki nem szeret. Azt látni kell, hogy a velünk azonos célokat maguk elé tűző csapatok jobb feltételek között készülhetnek, több pénzből gazdálkodhatnak, ezt kell megpróbálni valamivel ellensúlyozni. Megítélésem szerint akiket szerződtettünk, amellett, hogy jó képességű játékosok, igazi csapatemberek. Ráadásul most több idő volt a csapatépítésre, bő egy hónapot együtt tudott készülni a keret. Némi változást jelent Bowman visszatérése, aki ugyan még nincs abban a formában és állapotban, ahogy tavasszal játszott, de őt ismerve hamar utoléri magát.”
A szezonnyitó Pécs elleni hazai meccsel kapcsolatban így vélekedik a sÖrdögök mestere: „Roppant kemény erőpróba vár ránk egy bombaerős Pécs ellen. Most derül ki valójában, hogy versenyhelyzetben ki mire képes, én is kíváncsian várom. A pécsiek az első fordulóban valósággal »kivégezték« a Falcót: már a félidőben 56–22 volt a javukra. A pécsiekkel szemben egyébként is van törlesztenivalónk, hiszen éppen ők voltak, akik utoljára – még januárban – nyerni tudtak itt. Remélem, sokan kilátogatnak a mérkőzésünkre, mert a szurkolóink segítségére, buzdítására nagy szükségünk lesz.”

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az istennő, a gésa és a sportos kislány

Az idei sminktrendek között többféle stílus közül lehet választani: alkattól és alkalomtól függően… Tovább olvasom