Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Először élettársával, aztán a gyerekekkel végzett

Először élettársát, majd annak két gyermekét ölte meg az a 28 éves férfi, aki ezt követően önmagával is végzett a Komárom-Esztergom megyei Ácson - mondta el szombati sajtótájékoztatóján az ORFK szóvivője.

Makula György ismertetése szerint a férfi megvárta, míg a család aludni megy, ez után ölte meg a nőt 12 késszúrással. A helyszíni szemle alapján az áldozat felébredt és megpróbált védekezni - tette hozzá.

Az elkövető ezt követően átment egy másik szobába, ahol a gyerekek aludtak, és velük is végzett. Az egyik kisfiú testén 30, a másikon 50  szúrásnyomot találtak.

Végezetül a férfi megfürdött, tiszta ruhát vett, és felakasztotta magát - közölte a szóvivő.

Makula György a további részletekre kitérve elmondta, hogy a gyilkosságok a családi ház felső szintjén történtek. A férfi minden áldozatával másik késsel végzett, és ezeket otthagyta a holttestek mellett.

Egyúttal négy másik kést helyezett el a felső szintre vezető lépcsőn - fűzte hozzá.

A szóvivő a tett feltételezhető okaként a család kilátástalan anyagi helyzetét, illetve a pár megromlott élettársi viszonyát nevezte meg.

A felfedezés körülményeit ismertetve kitért arra is, hogy a férfi testvére szerdán többször is próbálta hívni a családot, majd miután nem tudott velük telefonon beszélni, csütörtökön elment a házukhoz. Az épületbe nem sikerült bejutnia, ezért hívta a rendőröket, akik betörték az ajtót, és ekkor tárult a szemük elé a szörnyű látvány.

Makula György beszélt arról is, hogy elkövetés idejét igazságügyi orvos szakértő vizsgálja, de támpontot nyújthat, hogy kedden este még látták a családot a ház udvarán, szerdán viszont már nem.

A szóvivő egyaránt cáfolta azokat a felröppent híreket, hogy az ORFK magához vonta volna a nyomozást, hogy a helyszínen lett volna egy ötödik személy is, illetve, hogy amikor kollégái bejutottak a házba, még bárki élt volna az áldozatok közül.

Azt viszont elmondta: a férfit múlt héten szombaton egy öngyilkossági kísérlet után beszállították az esztergomi kórházba, de onnan másnap önszántából távozott.

Arra egyelőre nem tudott válaszolni, hogy a kórház eljárását vizsgálják-e, ahogy arra sem válaszolt, hogy a gyermekek felébredtek-e a dulakodásra.

Azt viszont elmondta, hogy a férfi nem hagyott búcsúlevelet.

Olvasóink írták

 • 6. jozko 2010. augusztus 21. 16:25
  „Ennél többre gondolok-de nem az én dolgom.
  Az ORFK-nak kitűnő kriminál-pszichológusai vannak!”
 • 5. rézike 2010. augusztus 21. 15:43
  „Rituális gyilkosságra azért gondolsz, mert további késeket helyezett el itt-ott, ugye?
  Lehet végülis, de szerintem arról lehet szó, hogy biztosra akart menni, ha esetleg valaki menekül, akkor kéznél legyen a kés.
  Én rettenetesen sajnálom az elkövetőt is. Nagyon. Mindenkit.”
 • 4. jozko 2010. augusztus 21. 15:31
  „A tegnapi cikkhez fűzött kommentemben a hyperérzékenységre gondoltam.
  Megjegyeztem viszont, hogy másra is, esetleg valamilyen vallási befolyásra is gyanakszom.
  Ha a körülményeket hitelesen írták le, ez bizony felveti a rituális gyilkosság gyanúját! Az alapvető ok itt is az elmebetegség- de egyre jobban érdekel a dolog!
  Meggyőződésem, hogy a tényleges okok feltárásával további családi mészárlások előzhetők meg!”
 • 3. benq 2010. augusztus 21. 14:05
  „részvétem!, kilátástalan anyagi helyzet? sajnos egyre többen haladnak a nincstelenség útján... van aki megtudja oldani a bajt van aki nem...”
 • 2. angyal1064 2010. augusztus 21. 12:06
  „Senkinek nincs joga más életét elvenni,akasztotta volna fel magát és hagyta volna élni a családját,a pokolra kell hogy kerüljön!”
 • 1. keiner 2010. augusztus 21. 12:03
  „Szegény család! Nyugodjanakbékeben, mint.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb kisméretű földrengés Miskolc közelében

Kisebb földrengés volt szombat reggel Miskolc térségében; az elmúlt héten ezzel együtt a nyolcadik… Tovább olvasom