Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Először elfogták, aztán elengedték a feltételezett gyilkost

Elfogták a gyilkost – szólt az első, az augusztus 17-én keltezett hír arról, hogy Thaiföld kitoloncolta az amerikai gyermek szépségkirálynő elleni rémtett elkövetőjét. Már nem vádolják gyilkossággal John Mark Karrt – adat hírül a világsajtó augusztus 29-én. A két dátum között élt a remény, hogy egy évtizedes, de máig feltáratlan gyilkossági ügy végére pont kerül.
Az amerikai John Mark Karrt thaiföldi nyomozó kíséri. Kiderült nem a valódi tettest fogták el. Fotó: MTI
Tíz évvel egy hatéves amerikai szépségkirálynő brutális meggyilkolása után Thaiföldön elfogtak egy 41 éves amerikai tanítót, aki Bangkokban beismerte, hogy ő ölte meg a kislányt. John Mark Karr részletesen elmesélte, miként verte össze és fojtotta meg Jon Benet Ramsey-t, a számos gyermek szépségversenyt megnyerő, hatéves szőke lányt. A gyerek holttestére 1996. karácsony másnapján találtak rá a szülői ház pincéjében a Colorado állambeli Boulderban.

A kislány meggyilkolása mélységesen megindította az amerikaiakat, és az egyik legtöbbet taglalt bűnüggyé lett. Mivel a nyomozás nem vezetett sehová, a szülőket is meggyanúsították, s bár a rendőrség a lehetőséget hamar elvetette, mivel azóta sem akadt komolyan vehető gyanúsított, a szülők máig a gyanú árnyékában éltek.

Az amerikai nyomozóhatóságok augusztus 11-én előre megfontolt gyilkosság vádjával adtak ki körözést Karr ellen. Az irat azon a napon (augusztus 16-án) érkezett meg a bangkoki hatóságokhoz, amelyen a férfit őrizetbe vették, jóllehet Thaiföldön nem követett el bűncselekményt.

A rendőrségi vizsgálatot követően azonban Mary Lacy, a Colorado állambeli Boulder ügyésze közölte, megszüntették az eljárást Karr ellen. A tíz évvel ezelőtt, 1996 karácsonyán elkövetett bűntett színhelyén talált DNS-nyomok ugyanis nem azonosak John Mark Karréval. Ezenkívül Karr családja minden körülményre kiterjedően bizonyította, hogy a férfi 1996 karácsonyát a családjával töltötte a Georgia állambeli Atlantában. Pszichológusok szerint a férfi feltűnési vágytól hajtva ezzel a történettel akart ismert személlyé válni.

Az amerikai gyermek-szépségkirálynő gyilkosának kilétét tehát változatlanul homály fedi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életem első önálló kiállítása

A soproni Gyermek- és Ifjúsági Központban szombattól szeptember 21-ig az Életem első önálló… Tovább olvasom