Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Először ennyi gól

Óriási örömujjongás fogadta soproni részről a 13. percben Feczesin Róbert vezető gólját. Érthető volt az öröm, hiszen a vezetők, a társak és a szurkolók is nagyon várták, hogy a télen nagy reményekkel szerződtetett csatár mikor szerzi meg első bajnoki gólját az FC Sopronban. Feczesin ráadásul klasszikus mesterhármast ért el.

– Az köztudott, hogy a csapat mellett pszichológus is dolgozik. Ennek mennyi szerepe lehetett a mostani remeklésében?
– Valóban beszélgettünk két vagy három alkalommal. Viszont hogy ezeknek a párbeszédeknek mennyi szerepük volt abban, hogy most végre kijött a lépés, azt nem tudom.
– És az első gólnak?
– Annak volt, nem is kevés. Amikor a meccs elején sikerült megszereznem az első bajnoki gólomat a soproni csapat színei- ben, nem tagadom, jókora lelki tehertől szabadultam meg.
– Ez látszott a játékán is, hiszen már a második gólja után olyan lövésre vállalkozott, ami abszolút önbizalomra vallott.
– Így van, megnyugodtam, bátran játszottam. Korábban, ha jól emlékszem, az Újpest ellen hasonló szituációból nem vállaltam el a lövést, most igen.
– A három gólja közül melyik volt a legszebb és a legnehezebb?
– Egyértelműen a második, a szöglet utáni fejes. A mai futballban nem túl gyakran sikerül rögtön szöglet után fejesből gólt szerezni, meg aztán én amúgy sem szereztem eddig a pályafutásom során túl sok fejes gólt.
– Ez az első mesterhármasa az élvonalban?
– Igen. Két gólt korábban, az Újpest színeiben már lőttem, de hármat most először.
– A második félidő elején gyorsan szépített a REAC, s utána már egy ideig benne volt a meccs képében, hogy újra betalálnak a

hazaiak. Tudatosan álltak vissza?
– Nem, egyáltalán nem. Selymes Tibortól azt az utasítást kaptuk a szünetben, hogy ugyanígy, bátran futballozzunk, ugyanabban a szellemben, mint az első félidőben tettük. Mégsem sikerült, magunkra húztuk az ellenfelet. Talán azért alakult ez így, mert öt napon belül ez volt a harmadik meccsünk, lehet, kicsit elfáradtunk.
– Szabó Tibor lecserélése után ön ment vissza a középpályára játékot szervezni, s ott is elég otthonosan mozgott...
– Volt, hogy az Újpestben és a korosztályos válogatottban is ezen a poszton kellett futballoznom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egyeztetések után dől el a Karolina sorsa

A mosonmagyaróvári kórház rekonstrukciójának második üteme már tart: az önkormányzat kikötötte, most… Tovább olvasom