Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Előzetes letartóztatásba helyezték a kulcsi családgyilkost

A Fejér Megyei Bíróság elrendelte a négy ember meggyilkolásával vádolt kulcsi férfi 30 napos előzetes letartóztatását.
Székesfehérvári Törvényszék elrendelte a négy ember meggyilkolásával vádolt kulcsi férfi 30 napos előzetes letartóztatását – közölte a bíróság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Gieszné Boda Orsolya elmondta, a gyanúsított a délelőtti meghallgatása során - a rendőrségi kihallgatásához hasonlóan - beismerte tettét. A 24 éves férfi a bíróság határozatát tudomásul vette, így az előzetes letartóztatás jogerős.

A szóvivő közlése szerint a kényszerintézkedést azért rendelték el, mert fennáll a bűnismétlés és a szökés veszélye. A nem nyilvános meghallgatáson a gyanúsított mellett a védőügyvéd, a bíró és az ügyész vett részt. A férfit több emberen különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják, amelyért 10-től 20 évig terjedő, illetve életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújthatják.

A gyilkossággal gyanúsított H. Csanád Jutast a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti főosztályának tagjai pénteken fogták el a Fejér megyei településen. Előzőleg egy vérző ember kért segítséget a szomszédoktól. A TEK munkatársai a házból elmenekült gyanúsítottat egy közeli bozótos területen fogták el. A férfi nem tanúsított ellenállást.

A helyszíni szemle, valamint a férfi vallomás alapján kiderült, a családtagokat külön időpontokban és a házon belül különböző helyiségekben ölte meg. Az első támadás 34 éves bátyját érte, még szerdán délután, őt több késszúrással ölte meg. Nagyszüleire másnap, azaz csütörtökön támadt rá. Előbb 87 éves nagyapját, majd 83 éves nagyanyját szúrta meg többször egy disznóölő késsel.

A többi családtaggal pénteken, áramütéssel akart végezni. Mivel ez nem sikerült, késsel támadt 36 éves nővérére, akit súlyosan megsebesített. A nő kiabálására a szülők odasiettek, ekkor a férfi a 60 éves apját egy bozótvágóval és egy másik késsel megölte. Ugyanezen eszközökkel 63 éves anyját életveszélyesen megsebesítette. A nővér 56 éves barátja sietett a család segítségére, akit szintén súlyosan megsebzett.

A gyanúsított a pénteki kihallgatása során azt vallotta, hogy tettét nem bánta meg, már hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket.

Olvasóink írták

  • 1. Queenmargareth 2012. április 08. 18:36
    „Szép..........mintha olvastam volna, hogy a gyilkosságokat már szerdán elkezdte, csütörtökön folytatta, pénteken akarta befejezni. Kérdem, mennyire lehetett zárkózott ez a család, ahol együtt élt mindenki?????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ORFK: több mint 80 ittas sofőr és biciklis akadt fenn az ellenőrzéseken

Több mint nyolcvan ittas járművezetővel, illetve kerékpárossal szemben intézkedtek a rendőrök a… Tovább olvasom