Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Előzetes letartóztatásba került egy rendőr kábítószerrel való visszaélés miatt

Többek között kábítószerrel való visszaélés vádjával előztetes letartóztatásba került egy rendőr és négy civil.

Előzetes letartóztatásba került egy rendőr és négy civil kábítószerrel való visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt - erősítette meg az MTI információját Balogh Zoltán katonai ügyész pénteken.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője közölte: a főügyészség a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) feljelentése alapján még vasárnap indított nyomozást szolgálatban kötelességszegés vétsége és más bűncselekmény gyanúja miatt egy rendőr ellen, és kiderült, ehhez az ügyhöz kapcsolódik az NNI-nél már korábban elindított, kábítószerrel visszaélés miatti nyomozás, ezért az ügyeket egyesítve folytatták az eljárást.

Balogh Zoltán hozzátette, a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa pénteken elrendelte az ügyben érintett rendőr és négy polgári személy előzetes letartóztatását.

A főügyészségi katonai ügyész a nyomozás érdekeire hivatkozva sem a rendőr szolgálati helyéről, rangjáról, illetve beosztásáról, sem pedig az ügyben érintett civilekről nem kívánt bővebb tájékoztatást adni.

Az MTI úgy tudja, a rendőrt a magas beosztású rendőrtiszteket is érintő korrupciós ügyben begyűjtött információk alapján a rendőrség belső elhárításának, a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak jelzésére kezdték el figyelni.

Az operatív eszközökkel végrehajtott nyomozás során egyszerre több helyszínen is tartottak házkutatást.

A rendőrt a nyomozás eddigi adatai alapján kábítószerrel visszaélés bűntettével és szolgálatban kötelességszegés vétségével gyanúsítják, míg a többiek ellen szintén kábítószerrel visszaélés miatt indult eljárás.

Balogh Zoltán százados az MTI-vel azt közölte, a még kezdeti szakaszban lévő nyomozás előreláthatólag több hónapig fog tartani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 20 milliárddal kevesebb jut jövőre a felsőoktatásnak

Az idei 157 milliárt helyett jövőre 134 milliárd forintból gazdálkodhat a felsőoktatás. Tovább olvasom