Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Előzetes letartóztatásban egy idős asszony támadói

Előzetes letartóztatásba helyezte szombaton a bíróság azt a három fiút, akik brutálisan összevertek egy idős asszonyt a Borsod megyei Sátán, még csütörtökön.
A 15-17 éves fiatalok előre eltervezett időpontban, éjjel rontottak be az egyedül élő nő lakásába. Fojtogatták, majd összeverték, végül egy használt mobiltelefonnal és néhány ezer forinttal távoztak.

Az asszony súlyos fejsérülésekkel kórházban van, a rendőrök még nem tudták kihallgatni. A fiatalok alig egy éve laknak Sátán, a helyiek azonban már jól ismerik őket, mivel lopás miatt többször voltak büntetve.

Olvasóink írták

 • 4. zoltanz 2008. december 14. 12:22
  „Egész Európában baj van a cigánysággal. Ízelítőül néhány cikk:

  Megvertek egy orvosnőt Mezőcsáton
  Megpofozta az ügyeletes orvosnőt egy asszony a Borsod megyei Mezőcsáton. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást az ároktói nővel szemben. Az orvos látleletet vetetett, sérülései nyolc napon belül gyógyulnak.
  Az eset még kedden történt. Az asszony egyéves kisgyerekével ment az orvoshoz Ároktőről Mezőcsátra kedden a délelőtti órákban, azzal, hogy a gyerek nyűgös és nyáladzik. A doktornő éppen iskolaorvosi rendelést tartott, ezért azt mondta, várják meg a rendelés végét, vagy keressék fel saját háziorvosukat. Az asszony a válaszra bedühödött. Lesodorta az asztalon lévő dokumentációkat, és a gyerekkel a kezében nekiesett az orvosnőnek, akit többször megpofozott, leköpött és életveszélyesen megfenyegetett.
  Az orvosnő nem akart nyilatkozni, telefonon csak annyit közölt: a gyerek nem az ő betege volt, a körzetet tekintve is máshová tartozott, emellett asszisztense és ő is látta, hogy a gyerek nem volt életveszélyben.

  hozzászólás:
  Cigányok, el is lehet menni innen, mondjuk Indiába. Arra azonban vigyázzatok, hogy ott tehenet nem lophattok, mert az szent állat. Védett! Mint a te fajtád itt Európában.
  Amit idemásolok, egy durván hónapos cikk. Van Európának gondja a cigánysággal, nem kicsi. Nyáron az Olasz dolgok, most ez, és még ki tudja mi jön még, mert az elégedetlenkedés, harag csak dagad...

  ""Csehország - A "cigányterror" ellen akartak tiltakozni szélsőségesek a csehországi Litvínov romanegyedében. A tüntetők összecsaptak a rendőrökkel. Az eredmény több tucat sérült, és kiégett autók. A tüntetésen részt vett annak a szlovák szélsőséges mozgalomnak a volt vezetője is, amely szervezetet a múlt héten polgári társulásként is betiltott a pozsonyi belügyminisztérium.
  A rendőrök megakadályozták több száz jobboldali szélsőséges behatolását a romák lakta városnegyedbe, ekkor kezdődtek a harcok
  A radikálisok tiltakozni kívántak az ellen, hogy a kormányzat jogtalan előnyökben részesíti a romákat a többségi lakossággal szemben. Ugyanakkor tiltakozni kívántak a helyi "cigányterror ellen" is.
  A Munkáspárt "nemzeti gárdája" október elején több mint egy tucat aktivistát menesztett a város romák lakta negyedébe, hogy megvédje a helyi cseheket a "fekete rasszisták" garázdálkodásától. A "gárdistákat" a romák akkor nem engedték be a városba, elkergették őket. A szélsőségesek most ezt a szerették volna megtorolni.
  A tüntetők felgyújtottak néhány gépkocsit - köztük egy rendőrautót -, Molotov-koktélokkal és kockakövekkel támadták a rendőröket, akik vízágyút és könnygázgránátokat is bevetettek.
  "Veszélyben van a Cseh Köztársaság jövője. Az ország szemét hely lett, ahol a világ minden tájáról érkezők akadály nélkül letelepedhetnek" - jelentette ki az összecsapásokat megelőző nagygyűlésen Tomás Vandas, a Munkáspárt elnöke.
  Vandas és más szónokok is élesen bírálták a kormányt, mert szerintük elfogadhatatlan, hogy a kabinet a cseheket oktatja arra, miként kell a romákkal együtt élni ahelyett, hogy "civilizációra tanítaná a cigányokat".
  A mintegy 500-600 szélsőséges litvínovi Janov városnegyedbe indult, de a rendőrség minden oda vezető utat lezárt. A szélsőségesek ezután kisebb csoportokban próbáltak meg bejutni a lakótelepre, sikertelenül. Ekkor robbantak ki az utcai harcok. A Janovban időközben összegyűlt, botokkal, láncokkal, késekkel "felfegyverzett" mintegy 300-400 romát a rendőrök szintén körülvették, és nem engedték a szélsőségesek közelébe.
  A többnyire romák lakta litvínovi Janov lakótelepen már hosszú ideje nagyon kritikus a helyzet, virágzik a drogkereskedelem és a prostitúció. A lakosok többsége munkanélküli és szociális segélyekből tartja fenn magát. A roma és a többségi lakosság közti konfliktusok mindennaposak.
  Ivan Langer belügyminiszter az események kapcsán megerősítette: javasolni fogja az illetékeseknek a Munkáspárt betiltását.
  A sérültek között hét rendőr is van. Kéttucatnyi tüntetőt - akik között számos szlovák állampolgár is volt - a rendőrök őrizetbe vettek, és várható, hogy több személy ellen büntetőeljárás indul - közölte a rendőrségi szóvivő.
  A betiltott szlovák szélsőséges szervezet egykori vezéralakja romák ellen tüntetett Csehországban
  A Szlovák Testvériséget 2006-ban pártként már felszámolták. A pozsonyi belügyminisztérium a múlt héten, néhány nappal Robert Fico szlovák kormányfő és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombati révkomáromi tárgyalása előtt a hasonló nevű polgári társulást is betiltotta. Fico szombaton Révkomáromban éppen ennek a szervezetnek a feloszlatásával példálózott, amikor azt mondta: Pozsony erélyesen lép fel a szélsőségesekkel szemben.
  A mozgalom szimpatizánsai hétfőn, az 1989-es bársonyos forradalom 19. évfordulóján szólásszabadságot követelve tiltakozó megmozdulást szerveztek Pozsonyban körülbelül 300 fő részvételével. Az Expres rádió úgy tudja, a korábban a Szlovák Testvériség élén álló Marián Kotleba is ott volt hétfőn a csehországi Litvínov városban, ahol felfegyverkezett cseh neonácik több órán keresztül erőszakkal akartak behatolni az egyik, zömmel romák lakta lakótelepre.""

  Szóval, az, hogy azt az állampolgárt, aki a saját hazájában szót mer emelni a saját érdekében, lenácizzák, betiltják, stb, nem kizárólagosan magyar probléma. Európai méreteket ölt. Lehet gondolkodni azon, hogy ez a trend ki(k)nek az érdeke...”
 • 3. KolompárRómeó 2008. december 14. 12:10
  „Mohácsi Viktória megszólalt már az ügyben? Ugye ez is a szemét mocskos rasszista magyar és a gárda miatt történt? Ilyenkor hol tépi a száját az a hülye picsa???”
 • 2. dodó 2008. december 14. 12:06
  „MEGHALT a cigányok által 3 napja összevert sátai néni - párezer Ft-ért és egy használt mobilért ölték meg!
  2008-12-14. 00:24

  Az asszonynak belső vérzései voltak, a cigányok eltörték az állkapcsát két helyen. Tegnap, azaz 12-én éjszaka az áldozat a miskolci kórházban meghalt. ( nyugodjék békében...) A három elkövető mindegyike cigány volt, a 17 éves tettest bilincsben vitték el a helyi általános iskolából. ( vajon hányszor bukott a tarkamagyar?)

  Valószínűleg ez a hír nem érdemli ki a DM figyelmét!”
 • 1. dodó 2008. december 13. 19:58
  „Sáta: súlyosan bántalmazták a rabló mokkák az idős nőt
  2008-12-12. 14:30

  A 15, illetve a két 17 éves fiú kihallgatásuk során egyebek mellett azt mondta: előre megbeszélték, hogy december 11-én a hajnali órákban fognak rárontani az idős nőre - közölte a rendőrség.
  Miután a fiatalok erőszakos módszerrel behatoltak a 67 éves sértett sátai ingatlanába, azonnal bántalmazni kezdték, aki emiatt súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A fiúk végül egy régi típusú mobiltelefonnal és némi készpénzzel távoztak, majd mind a hárman hazamentek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az SZDSZ várhatóan megszavazza a jövő évi költségvetést

A parlament SZDSZ-frakciója hivatalosan hétfőn dönt arról, támogatja-e a jövő évi költségvetést vagy… Tovább olvasom