Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Előzetesben a a terézvárosi vagyonkezelő igazgatója

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte Kovács Pétert, a terézvárosi vagyonkezelő igazgatóját csütörtökön. Az ügy másik gyanúsítottja házi őrizetben várhatja meg a nyomozás végét.
A Fővárosi Bíróság január 26-án, első fokon még nem látta indokoltnak, hogy az igazgató és társa előzetesbe kerüljön. Álláspontja szerint nem állt fönn az elrejtőzés vagy az eljárás meghiúsítása, noha a rendőrség gyanúját döntésétől függetlenül alaposnak tartotta. Az ügyészség a határozat ellen fellebbezett, a másodfokú bíróság pedig az előzetes letartóztatásról határozott.

Kovács Pétert gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által elkövetett vesztegetéssel gyanúsítja a rendőrség, az ügy másik érintettjét bűnsegédlettel gyanúsítják. A terézvárosi vagyonkezelő igazgatóját január 23-án délután, igazgatósági ülésről vitték el a nyomozók.

Illés Zoltán, az önkormányzati tulajdonú cég fideszes igazgatósági tagja akkor azt mondta, hogy egy 330 millió forint értékű Bajcsy-Zsilinszky úti ingatlan eladása állhat a háttérben.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy egy 18 millió forintos vesztegetés áll az ügy hátterében, melyet Kovács tagad. Úgy tudni, hogy az említett pénz nem cserélt gazdát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alföldi filmjére vettek legtöbben jegyet a Filmszemlén

A 39. Magyar Filmszemle alkotásaira összesen 37 ezer 269 néző volt kíváncsi. Az idei filmes… Tovább olvasom