Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Előzetesben a MÁV Biztosító elnök-vezérigazgatója

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a MÁV Általános Biztosító Egyesület pénteken őrizetbe vett elnök-vezérigazgatóját.
A pénzmosás és sikkasztás gyanújával indított ügynek most 6 gyanúsítottja van. Az elnök vezérigazgatón kívül három másik ember került vasárnap előzetesbe, két másik gyanúsítottat pedig házi őrizetbe helyezett a bíróság.

A MÁV Biztosítónál a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága a Fővárosi Főügyészség kijelölése alapján különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Pénteken négy, szombaton további két embert vettek őrizetbe. Köztük van Kiss Bálint, a biztosító elnök-vezérigazgatója is.

A gyanú szerint a biztosítónál több különböző úton végrehajtott átutalással közel 1 milliárd forintot vontak ki a gyanúsítottak közreműködésével a biztosító egyesületből magán bankszámlákra. A pénz egy részét saját céljaikra fel is használták. A bankszámlákat időközben soron kívül zárolták.

A biztosítónál a vámnyomozóktól kapott információk alapján a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) is vizsgálatot rendelt el és három felügyeleti biztost is kiküldtek a céghez.

Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a hat gyanúsítottból négyet vasárnap előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság. Két másik embernél elegendőnek tartották a házi őrizet elrendelését.

A Független Hírügynökség információi szerint az előzetes letartóztatásba helyezettek között van a biztosító elnök-vezérigazgatója és a biztosító más munkatársai is.

Az elnök-vezérigazgató szerint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) tudott azokról a pénzmozgásokról, amelyek alapján a pénzügyőrség nyomozni kezdett a biztosítónál. Az elnök-vezérigazgató szerint a kérdéses átutalások a biztosító átalakulását előzték meg. A vasárnapi bírósági döntések egyébként nem jogerősek.

Olvasóink írták

  • 1. Nooormális? 2008. április 13. 18:59
    „Úgy tűnik a "TV ügyvédje" alias orvvadász Juszt László bakot lőtt.
    :))))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fémtolvajok okoztak áramszünetet Zalaegerszegen

A rendőrök elfogták azokat a fémtolvajokat, akik egy elosztószekrény ellopásával áramszünetet… Tovább olvasom