Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Előzetesben a rendőrökre támadó két férfi

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a két gyanúsítottat, akik rendőrökre támadtak a hétvégén a Borsod megyei Edelényben.
A Miskolci Nyomozó Ügyészség vezető ügyésze, Friedmanszky Zoltán közölte: az eset vasárnap történt, a két gyanúsítottat pedig szerdán helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság. Csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás a 24 éves edelényi nő és a 26 esztendős férfi ellen - tette hozzá.

Az ügy előzménye az volt, hogy a rendőrök megállítottak egy 22 éves autóst, aki láthatóan ittas állapotban vezetett. A férfi nem működött együtt a hatósággal: nem akarta megfújni a szondát és vérvételre sem akart elmenni. A rendőrök az autóst - mivel ellenszegült - megbilincselték és a rendőrautóba ültették. Eközben a fiatal férfi rokonai körbevették a hatóság embereit, illetve járművüket, majd szidalmazni, fenyegetni kezdték őket és az autójukat ütötték. Az egyik járőr kiszállt a kocsiból és felszólította a tömeg tagjait, hogy "távozzanak", de ők ennek nem tettek eleget. Az események közben valaki kinyitotta a járőrautó hátsó ajtaját, hogy a megbilincselt férfi elszökhessen. Az egyik rendőr azonban a férfi után szaladt és elfogta a menekülőt, aki így ismét visszakerült a járőrautóba. Ekkor támadt a páros a rendőrökre. A 24 éves nő és a 26 éves férfi amellett, hogy szidalmazta a hatóságot, ütötte a rendőrautót, sőt a nő a rendőr ruháját is cibálta.

A vezető ügyész úgy fogalmazott: a helyzet feltehetően azért sem fajult tovább, mert megérkezett a rendőri erősítés, ekkor könnygázspray-vel oszlatták szét a csoportot. A tömegben - a rendőri jelentés szerint - akadt olyan ember is, aki igyekezett visszafogni a hangoskodókat. Friedmanszky Zoltán utalt arra, hogy a bűncselekményért öt évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak a gyanúsítottak. A nőt egyébként egyszer már elítélték hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Olvasóink írták

 • 4. Horton 2009. október 09. 10:35
  „"....kaphatnak. "..de nem fognak, mert cigányok, és ők bármikor agyonverhetnek egy rendőrt.

  Sőt a rendőri vezetésnek még külön teccik is....”
 • 3. dodó 2009. október 08. 20:55
  „Egyszerűen és magyarul: CIGÁNYOK!”
 • 2. KolompárRómeó 2009. október 08. 20:12
  „Kultúra! Ezt tessék már megérteni! Ez a jövő, ez viszi előre az országot!”
 • 1. 751510 2009. október 08. 13:27
  „Ejnye-bejnye. Már megint <moderálva> cigányok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Simor: szigorítani kell a devizahitelezést

Most kell szigorítani a devizahitelezést annak érdekében, hogy a két-három év múlva ismét bővülő likviditás nyomán ne ismétlődjön meg a magyar devizahitelesek vesszőfutása - mondta Simor András. Tovább olvasom