Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Előzetesben a tanárverő fiatalkorú

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a püspökladányi diákot, aki trágár szavak kíséretében több alkalommal ököllel megütötte tanárát egy helyi iskolában - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.
A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett és becsületsértés vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 17 éves fiatalemberrel szemben - mondta Kelemen Éva.

Az eljárás adatai szerint november 24-én az egyik püspökladányi iskolában egy 42 éves pedagógus megkérte az egyik osztály tanulóit, hogy sorakozzanak a folyosón, de egy 17 éves tanuló ennek ellenszegült, nem volt hajlandó sorba állni. A tanár felszólította, hogy csatlakozzon a többiekhez, ekkor a diák trágár kifejezésekkel elutasította tanárát, majd a későbbiekben sem hagyott fel megbotránkoztató viselkedésével - ismertette az esetet a szóvivő.

Elmondta azt is, hogy a verbális agresszió után a diák a tanárát többször meglökte, majd ököllel több alkalommal arcon ütötte. A tanárt az ütések hirtelen érték, ideje sem volt védekezni.

A rendőrség a fiatalkorút őrizetbe vette, a Debreceni Városi Bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte, mivel a tanárverés mellett ellene már rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyamatban volt büntetőeljárás.

Olvasóink írták

 • 15. dodó 2010. november 30. 11:43
  „"Meg akarta fojtani osztálytársát a cigány "diák" : 2010. 11. 30. 10:26

  Mentőt hívtak egy ötödikes gyerekhez Veszprémben, mert társa annyira megszorította a nyakát, hogy rosszul lett - írja a Napló.
  Az eset még a múlt héten történt a veszprémi Simonyi Általános Iskolában. A két fiú egymás mellett ült a padon a szünetben, amikor az egyik -nem tudni miért- megragadta társát a nyakánál. Dulakodás közben mindketten a földre estek, az ügyeletes tanár választotta szét őket.
  A bajba jutott tanuló rosszul lett ezért mentőt hívtak hozzá - nyilatkozta a lapnak az iskola igazgatója. Az iskolában később a rendőrök beszélgettek el a diákokkal, mely során kiderült, hogy a megtámadott diák nem először kötött bele diáktársába és volt amikor másokat is bántalmazott."”
 • 14. azénéletem 2010. november 30. 09:28
  „Kedves novaklaszlo56! Kívánok én neked magyar cigányokat szomszédnak, munkatársnak, betegtársnak, fürdőzőtársnak és egyéb szituációkban. Nem vagyok rasszista, nem is értettem az ellenérzéseket egészen addig mig kapcsolatba nem kerültem velük.
  Rájöttem kicsi a toleranciaküszöböm. Nem a cigány emberrel van bajom, hanem a buta, erőszakossal. Közöttük ilyen több van, mint más csoportokban.”
 • 13. novaklaszlo56 2010. november 29. 23:32
  „Jut eszembe! nem tudja valaki, mi van az árpádhalmi kis sráccal, akit "...tökön rúgott" (idézet a gyerek beszámolójából) a tanára?
  Nem akarok senkit provokálni, tényleg érdekelne a srác helyzete - természetesen a publikus határokon belül, adatvédelmi és személyiségi jogi határsértések nélkül.”
 • 12. novaklaszlo56 2010. november 29. 23:22
  „Atyaég! Hogy tudtok ennyi antiszociális sületlenséget összehordani, emberek? :) Vagy csak tréfálkoztok? Ezekkel a dolgokkal nem érdemes.
  Néhány szélsőséges, indulatoskodásra hajlamos, néphergelő és számomra hiteltelen hírportálon kívül sehol senki sem véli tudni erről a szerencsétlen, frusztrált, a lejtőn éppen megindulni készülő kölyökről, hogy milyen származású. Ez nem is lényeges. Miért? Azért, mert sajnos az iskoláinkban is felütötte fejét az agresszió, a kölykök így tükrözik vissza nekünk az általunk köréjük varázsolt viszonyokat: ilyennek látják a társadalmunkat, és ellesve tőlünk a magatartási mintákat, alkalmazkodnak a körülményekhez. Ennyire egyszerű a lényeg. Ez, mármint az iskolai agresszió különösen a szakiskolákban kezd tűrhetetlen méreteket ölteni, de sajnos minden iskolatípusban megjelent. Magyar iskolákban magyar kölykök verik, alázzák egymást, meg a tanáraikat, igaz, előfordulnak súlyos, provokatív "kommunikációs hibák" a másik fél (tanárok) részéről is, amelyek cseppet sem javítanak a helyzeten. Még egyszer: magyar suliban magyar gyerekek - és a cigány származású magyar gyerekek (mert hogy ők is magyarok ám, ha tetszik nektek, ha nem!:)) cseppet sem élenjárók e szórakoztató műfajban. Igaz, ők sem maradnak ki a bulikból. Miért maradnának?
  Másrészt a tanár, mint közszolga fokozottan védett (1-től 5 évig terjedő wellness beutaló a tanárverő diák jutalma), de ez fordítva már tolerálhatóbbnak tűnik a mi éleslátó sas-szemünkben: egy "makarenkoi fülesért" esetleg fegyelmi büntetés jár - már, ha kiderül, ugye -, komolyabb bántalmazással is csak a Btk-s alapeset valósul meg. Nem tudom, jól van-e ez így, és hogyan harmonizál a GYVT-vel (az 1997. évi XXXI. törvénnyel: a gyermek érdeke mindenek felett áll...).
  No, mindegy, pakoljátok csak ezt a batyut is a cigányok nyakába!
  Vakrepülők! :) Jaj nekem veletek! :)”
 • 11. 620829 2010. november 29. 22:29
  „A börtönben meg mi ettjük a szutykát így is úgy is....élősködő így is úgy is!!!”
 • 10. szilléri 2010. november 29. 19:36
  „cigány ????????????????????”
 • 9. KolompárRómeó 2010. november 29. 18:17
  „8. hozzászólás zero 2010.11.29. 18:14
  India. Ott ők a többség és jól érzik magukat a saját mocskukban.”
 • 8. zero 2010. november 29. 18:14
  „Tud valaki olyan országot ahol sikerült öket integrálni /KOMOLYAN/”
 • 7. dodó 2010. november 29. 16:40
  „Pozitívabb hozzáállást kérek kedves olvtársaim!

  Hiába idéztem a napokban a szocionliberálisok kedves Ferge Zsuzsikáját? Nem akarjátok megérteni, hogy ezek kedves és jó gyerkőcök, csak kilátástalanságukban és elkeseredésükben így próbálják magukra felhívni a kirekesztő társadalom figyelmét?”
 • 6. macusnéni 2010. november 29. 16:24
  „Ezeket a lehetettlen alakokat akarják integrálni? Remélem több évre kivonják a forgalomból!”
 • 5. Bunghole99 2010. november 29. 15:44
  „A tanár feltehetőleg egy jobbikos faszistá volt, a rettegő, kirekesztett roma pedig csak félelmében támadott.”
 • 4. Falcao 2010. november 29. 14:40
  „Csak integrálódni szeretett volna.
  Biztosan egy leendő nyugdíjkeresővel állunk szemben.Tudjátok amelyik a szekrényben fogja megkeresni a nyugdíjat.”
 • 3. savos 2010. november 29. 13:36
  „Most meg az a baj, ha a szegín jó cigán bejár az iskolába.”
 • 2. azénéletem 2010. november 29. 13:22
  „Nem kellene ám hergellni a szegény agyonterhelt meg nem értett diákot. Hogy lopni, rabolni kényszerül ez sem az ő hibája - ezt látta, hallotta, tanulta - otthon. De mit csináljon egy agyonfizetett megbecsült tanárember, aki annyira naív, hogy váratlanul éri, hogy arconcsapja a saját diákja? Nem értek én már semmit!!”
 • 1. KolompárRómeó 2010. november 29. 12:58
  „"mivel a tanárverés mellett ellene már rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyamatban volt büntetőeljárás"

  Ez egy értékes, eltévelyedett fiatal, aki a rasszista többség kirekesztése miatt jutott ide. Nézzünk magunkba és gondoljuk végig, mi hol rontottuk el.

  A cikk nem szól arról, hogy közép-, vagy általános iskoláról van szó, de minden bizonnyal egy harmadik-negyedik osztályos általánosba járó, leendő adófizetőről szól a cikk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult egy katonai terepjáró az M3-ason

Defekt következtében felborult egy katonai terepjáró hétfőn az M3-as autópályán, Hatvan közelében;… Tovább olvasom